Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία, λόγω 48ωρης κινητοποίησης της ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας για 48 ώρες, παραμένουν από σήμερα στις 00:01 της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021 τα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πραγματοποιεί νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, η απεργία που άρχισε στις 00:01 ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021, λήγει στις 24:00 αύριο τα μεσάνυχτα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

«Aπό το 2019 οι ναυτεργάτες όχι μόνο δεν πήραν 1 ευρώ αύξηση αλλά χάρις στη σκληρή δουλειά τους, και χωρίς να πληρώνονται επί μήνες πολλές φορές, με μειωμένες και ελλιπείς συνθέσεις, με πολλαπλάσιες ώρες απασχόλησης από ότι προβλέπει ο νόμος, κατάφεραν και κράτησαν όρθιες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες παρά τις πρόσθετες δυσκολίες της πανδημίας του COVID -19, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι συγκοινωνίες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών που κάνει λόγο για «συνεχή κωλυσιεργία της εργοδοτικής πλευράς να χορηγήσει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών».

Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητά μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση προβλημάτων του κλάδου ενώ ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Με μετακινήσεις προσωπικού συνεχίζεται η λειτουργία του ακτινολογικού στα Κύθηρα

Με το σύστημα των προσωρινών αντικαταστάσεων και των 15θήμερων...

Νέο ορόσημο για το ελληνικό kickboxing: Μία ακόμη σημαντική διάκριση για την Πανελλήνια Ομοσπονδία

Μία ακόμη σπουδαία σελίδα στην ανοδική της πορεία γράφει...
00:00:51

Στα «χαρακώματα» Δήμος, ανάδοχος και κάτοικοι για το αποχετευτικό στο Καψάλι

Σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης και λαϊκής έκρηξης μετατράπηκε το...

Κύκλωμα στη Δ. Μακεδονία εισέπραττε παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος,στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΘΕΡΙΣΜΟΣ»,...

Πώς αλλάζει τις ταξιδιωτικές του συνήθειες ο σύγχρονος Ευρωπαίος – Έρευνα της ETC

Ο χάρτης της φιλοξενίας επανασυντίθεται, με έναν στους δύο...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img