xristos-spirtzis

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιδιώκει απλώς την δημιουργία ενός κομματικού κράτους, όπως παραδοσιακά επιχειρούσαν οι κυβερνήσεις της Δεξιάς. Φτιάχνει ένα κράτος που θα ελέγχεται αποκλειστικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ομάδα του», είπε «Στο Κόκκινο» και στον Νίκο Ξυδάκη, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή το βράδυ και προβλέπει την μετακίνηση εκατοντάδων μη αρεστών στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σε διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με σκοπό να μην υπάρχει χρονικό περιθώριο διαβούλευσης με τους φορείς ή τα κόμματα που είναι αρμόδια για αυτές τις διατάξεις. Πρόκειται για πρωτόγνωρη μεθόδευση στην οποία μετέχει σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο και βάζει την ΚΥΠ Μητσοτάκη, πάνω από την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Στα άρθρα της τροπολογίας υπήρχαν δύο άνθρωποι που σχετίζονται με εκκαθαρίσεις οικονομικών υποχρεώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η σύμβαση που υπήρχε από την κυβέρνηση Σαμαρά με ιδιωτική εταιρεία, από το Νοέμβριο του ’19 ήταν παράνομη και δεν υπήρχε γιατί η Επιτροπή που είχε οριστεί σταμάτησε να παραλαμβάνει το έργο της. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο τους απάντησε ότι δεν μπορεί να πληρώσει γιατί είναι παράνομο αυτό που γίνεται. Το πρωτάκουστο είναι ότι η κυβέρνηση έφτιαξε νόμο για να πληρώσει και να παραλάβει το έργο εκ των υστέρων από την συγκεκριμένη εταιρεία, της οποίας διευθύνων σύμβουλους ήταν ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ, κ Παναγιώτης Κοντολέων.

Αν είναι μία φορά μεμπτό το να πληρώνεται και να παραλαμβάνεται ένα έργο χωρίς γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους άλλο τόσο είναι μεμπτό όταν στην προς πληρωμή εταιρεία ήταν διευθύνων σύμβουλος, ο διοικητής της ΕΥΠ.

Όλα αυτά προστίθενται σε όσα έχουν αποκαλυφθεί για το επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη, που περιλαμβάνουν έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, παρακολουθήσεις πολιτών και καταγραφή του ιδεολογικού τους υποβάθρου, μέχρι και παρακολούθηση ακόμη και 12χρονου παιδιού.

Είναι η απόδειξη ότι ο κ. Μητσοτάκης ως μόνος αρμόδιος και για την ΕΥΠ, όχι μόνο γνωρίζει αλλά πρωτοστατεί στην οικοδόμηση ενός παρακράτους εντός και εκτός των δημοσίων υπηρεσιών. 

Είναι η απόδειξη των φόβων του δημοκρατικού κόσμου στο σύνολό του όταν άλλαξαν τα κριτήρια για τα τυπικά προσόντα του Διοικητή της ΕΥΠ, προκειμένου να επιλεχθεί ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη.

Είναι η απόδειξη του συνολικού σχεδίου για απόλυτου ελέγχου του κράτους και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με κατ’ εξαίρεση διαδικασίες προσλήψεων στην ΚΥΠ Μητσοτάκη, μετά τις εκκαθαρίσεις.

Το ζήτημα είναι ότι οι πληγές που μετά από δεκαετίες και πολλές προσπάθειες από όλες τις πτέρυγες έκλεισαν για την ενότητα του ελληνικού λαού σε σχέση με τη δραστηριότητα της ΚΥΠ, αυτές τις πληγές τις ανοίγει πάλι σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δημιουργώντας τους μηχανισμούς και τις συνθήκες για να πάμε δεκαετίες πίσω».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 − two =