binary, black, cyber

Θύμα επίθεσης hackers φαίνεται πως έπεσε ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης καθώς μόλις πριν λίγα λεπτά ο προσωπικός του λογαριασμός στο Facebook εμφανίζεται με άλλο ονοματεπώνυμο (Dimitris Lanez).

Με πληροφόρηση που έχει το Kythera.News από τον ίδιο, γίνεται προσπάθεια ανάκτησης ελέγχου του λογαριασμού.

Είναι πολύ σύνηθες το τελευταίο διάστημα, να χάνεται ο έλεγχος λογαριασμών κοινωνικών δικτύων. Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης και απώλειας πρόσβασης σε λογαριασμούς και δεδομένα, ενώ η Διεύθυνση του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας έχει προβεί σε αρκετές ανακοινώσεις για την προστασία των πολιτών.

Ανακοίνωση εξέδωσε στις 1 το μεσημέρι ο δήμος Κυθήρων σύμφωνα με την παραβίαση λογαριασμού στο Facebook του κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη η οποία έχει ως εξής:

«Ο λογαριασμός του Δημάρχου κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη στο κοινωνικό δίκτυο Facebook έχει παραβιαστεί και ως εκ τούτου από σήμερα, (1/12/2020), το πρωί, οποιαδήποτε ανακοίνωση ή αποστολή μηνύματος από τον λογαριασμό αυτό, που παρουσιάζει πλέον ψευδές όνομα στο προφίλ, δεν έχει σχέση με τον Δήμαρχο Κυθήρων. Έχει γίνει επικοινωνία με την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος για αποκατάσταση του προβλήματος».

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight − five =