Χ .Μάας: Συνεργασία με τις ΗΠΑ για «Σχέδιο Μάρσαλ» για τη δημοκρατία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας προτείνει στενή συνεργασία στη μάχη για τη δημοκρατία, μετά την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

«Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο στους εχθρούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αυτό ισχύει τόσο για τη Γερμανία και την Ευρώπη όσο και για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Μάας μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε στενά με τις ΗΠΑ πάνω σ’ ένα κοινό Σχέδιο Μάρσαλ για τη δημοκρατία», πρόσθεσε.

Το Σχέδιο Μάρσαλ ήταν ένα αμερικανικό πρόγραμμα που βοήθησε τις χώρες της Ευρώπης να ανοικοδομήσουν τις οικονομίες τους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία ωφελήθηκε ιδιαίτερα απ’ αυτό.

Εκατοντάδες ταραχοποιοί οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν την Τετάρτη στο Καπιτώλιο, ένα σύμβολο της αμερικανικής δημοκρατίας και έδρα της νομοθετικής εξουσίας της. Ρίχτηκαν πυροβολισμοί και πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια, περιλαμβανομένου ενός αστυνομικού.

Ο Μάας και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ήταν μεταξύ αυτών που είπαν ότι ο Τραμπ είναι εν μέρει υπεύθυνος για την κλιμάκωση.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η ορκωμοσία του οποίου θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου, έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου επίθεση στη δημοκρατία.

Ο Μάας δήλωσε πως ο Μπάιντεν μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη της Γερμανίας και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ευρώπη χωρίς δημοκρατία στις ΗΠΑ.

«Το να κατανοήσουμε τις κοινωνικές διαιρέσεις των χωρών μας στις ρίζες τους – αυτός είναι ένα από τους μεγαλύτερους μελλοντικούς στόχους για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Αποκάλυψη «σημαντικών» εγγράφων για τα… UFO προαναγγέλλει ο Τραμπ

«Βρήκαμε πολλά, πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα, οφείλω να πω, και...

Όλοι Μαζί: Τι εγκαθίσταται δίπλα στα σπίτια μας; Ερωτήματα για τα αντλιοστάσια

Στο μικροσκόπιο της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί, Κύθηρα -...

Δέκα χρόνια κλείνει το Hania.News του «δικού μας» Γιώργου Γεωργακάκη

Η σημερινή ημέρα (18 Απριλίου 2026) αποτελεί ένα σπουδαίο...

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοϊα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο διαγωνισμός για τις τετραετείς...

Η Τεχεράνη κλείνει εκ νέου τα Στενά του Ορμούζ ως απάντηση στον αμερικανικό αποκλεισμό

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img