Αυξήθηκαν σε 50 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Ινδία

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι μουσώνες στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της Ινδίας, σύμφωνα με τους Hindustan Times.

Τα περισσότερα θύματα (36) προέρχονται από την πολιτεία Χιμάτσαλ Πραντές, όπου εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη πέντε ανθρώπων. Καταστράφηκαν σπίτια, δρόμοι και γέφυρες, ενώ εγκλωβίστηκαν τουρίστες σε ορισμένες κοινότητες.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι συχνές στην Ινδία την περίοδο των μουσώνων (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) και σύμφωνα με τους ειδικούς, η κλιματική αλλαγή αυξάνει τη συχνότητα και την έντασή τους.

Τον Ιούλιο, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τις ξαφνικές πλημμύρες που έπληξαν κατασκήνωση προσκυνητών στο γειτονικό Κασμίρ.

Τον Ιούνιο, ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις στις απομακρυσμένες περιοχές της βορειοανατολικής Ινδίας. Σχεδόν 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση που βύθισε ένα στρατόπεδο όπου στεγάζονταν σιδηροδρομικοί υπάλληλοι και έφεδροι του στρατού στο κρατίδιο Μανιπούρ.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Εφιάλτης για τους πολίτες» η λειτουργία του Κτηματολογίου – Παρέμβαση από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Έντονη ανησυχία και αγανάκτηση επικρατεί στην τοπική κοινωνία των...

Στα Κύθηρα η Πρέσβης της Αυστραλίας: Ανοιχτή συνάντηση με την ομογένεια στον Ποταμό

ΚΥΘΗΡΑ. Μια ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα...

Ενστάσεις στο Κτηματολόγιο

«Μία εκκρεμότητα 200 ετών έχει επιτέλους επιλυθεί», επισήμανε ο...

Το νου σας στα παιδιά, λοιπόν…

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Τι...
00:02:52

Διπλός πολύ ισχυρός σεισμός στη Βενεζουέλα

Ο διπλός πολύ ισχυρός σεισμός --μεγέθους 7,2 και 7,5...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img