basileios-gonis

Tην τελευταία του πνοή άφησε  την Τρίτη, μια μέρα πριν από τα γενέθλιά του, στην Αδελαΐδα ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας, Βασίλειος Γκόνης.

Ο Βασίλειος Γκόνης είχε στο παρελθόν νοσηλευθεί στο νοσοκομείο όπου είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς και τα ξημερώματα της Κυριακής έπαθε εγκεφαλικό και απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, με δήλωσή του, εξέφρασε την βαθύτατη λύπη του για την απώλεια του Βασίλη Γκόνη.

«Αποτελεί πλήγμα για τον κοινοτικό θεσμό. Τα θερμά μου  συλλυπητήρια στην οικογένειά του» είπε.

Το 2006 βραβεύθηκε για τις κοινωνικές του υπηρεσίες με τη διάκριση ΟΑΜ που δίνεται από την κυβέρνηση της Αυστραλίας ως ανώτερος τιμητικός τίτλος.

«Ξεκίνησα να εργάζομαι ως εθελοντής τη δεκαετία του ’80 γιατί θεωρούσα και θεωρώ πως είναι σημαντικό να ερχόμαστε σε ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους εκείνους που μας έχουν πραγματικά ανάγκη και να δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στους ομογενείς μας. Όπως είναι φυσικό, ένιωσα εξαιρετική τιμή και περηφάνια για τον τιμητικό αυτό τίτλο και ήταν μια πολύ συγκινητική και ευχάριστη έκπληξη που επιβεβαίωσε κατά κάποιο τρόπο το έργο μου την περίοδο εκείνη», είχε αναφέρει παλαιότερα σε συνέντευξή του.

Ο Βασίλειος Γκόνης ανέλαβε την προεδρία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας στις αρχές του 2015.

Και οι δυο γονείς του μετανάστευσαν από την πατρίδα και, συγκεκριμένα, την Πελοπόννησο το 1956. Ως οικογένεια αναμειχθήκαν με την ελληνική κοινότητα και όπως ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξη του στον «Νέο Κόσμο» η Ελλάδα είχε ανέκαθεν μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του ίδιου και της οικογένειας του.

Ο Βασίλειος Γκόνης αφήνει πίσω του την σύζυγο του Χριστίνα, τον γιο του Peter, και την κόρη του Betty.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας του Βασίλειου Γκόνη δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Για τον θάνατο του Βασίλη Γκόνη ο Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας της Ν. Αυστραλίας Π. Ππύρος έδωσε στην δημοσιότητά την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με βαρύτατη καρδιά και με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε στην ομογένεια και στην ευρύτερη κοινωνία της Νότιας Αυστραλίας ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητάς μας, ο Βασίλειος Γκόνης δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας.

Η καρδιά του χτύπησε για τελευταία φορά το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ύστερα από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Η είδηση για τον θάνατο του έχει βυθίσει την Κοινότητα σε βαρύ πένθος. Ο Βασίλης Γκόνης διένυσε μια μακρόχρονη θητεία ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νοτίου Αυστραλίας.

Υπήρξε υποδειγματικός ηγέτης επιτελώντας ένα κοινωφελές έργο με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα με αποδέκτες όχι μόνο τα μέλη της Κοινότητας αλλά και την ευρύτερη κοινωνία της Πολιτείας μας.

Η ψυχή και η μνήμη του πέρασαν πλέον στην αιωνιότητα, όμως η απουσία του θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στην καθημερινή ζωή όλων μας.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του αείμνηστου Βασίλη Γκόνη θα ανακοινωθούν μέσω της τοπικής καθημερινής αγγλόφωνης εφημερίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Κοινότητας.

Για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας

Παναγιώτης Ππύρος

Γενικός Γραμματέας».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − 9 =