melbourne-kalamata-place

Η Μελβούρνη έχει αποκτήσει πλέον έναν δρόμο με ελληνικό όνομα μετά την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Darebin, τον Μάιο, να δώσει σε μία οδό στο Thornbury, το όνομα της Καλαμάτας, Kalamata Place.

Το μικρό αυτό στενό, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, δεν είχε όνομα, αλλά σύμφωνα με την πανηγυρική ανάρτηση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας «Ο Παπαφλέσσας» στο Facebook, το δρομάκι που βρίσκεται μεταξύ των οδών Gooch και Raleigh, ονομάζεται πλέον επίσημα Kalamata Place.

Ήταν «ο Παπαφλέσσας», άλλωστε, που πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Darebin το όνομα αυτό προς αναγνώριση της ελληνικής παροικίας που αναπτύχθηκε στην περιοχή του Darebin, κυρίως από μετανάστες που ήρθαν μετά τον πόλεμο, από την Καλάματα και τη Μεσσηνία. Σε αυτό το προάστιο άνοιξαν τις πόρτες τους και γνωστές ομογενειακές επιχειρήσεις όπως ο Psarakos, White Rose Receptions και Tassos Cakes καθώς και αρκετοί ελληνικοί Σύλλογοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας «Ο Παπαφλέσσας» που έχει την έδρα του πλάι σε αυτό το στενό εξέφρασε την ικανοποίησή του με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Εργαζόμασταν πάνω σε αυτή την πρόταση για αρκετό καιρό. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Darebin για την υποστήριξη αυτής της ιδέας, και ιδιαίτερα ευχαριστούμε την δημοτική σύμβουλο, Emily Dimitriadis και τη δήμαρχο, Lina Messina, χωρίς τους οποίους αυτή η πρόταση δεν θα είχε εξεταστεί» δήλωσε ο πρόεδρος της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας, Steve Gotsis.

«Είμαστε επίσης βαθύτατα ευγνώμονες στους ελληνικούς και μη Οργανισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες που μπήκαν στον κόπο να υποβάλουν προτάσεις υποστήριξης, όπως η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, ο Σύλλογος Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος» και οι «Ανεμώνες», αποδεικνύοντας ότι η πρόταση αυτή είχε ευρεία αποδοχή».

melbourne-kalamata-place

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας, Mary Tsaganas, μοιράστηκε επίσης τον ενθουσιασμό της λέγοντας ότι «η Καλαμάτα δεν είναι απλά μια σημαντική πόλη στην Ελλάδα, είναι συνώνυμη με τις ελιές και το λάδι της, για τα οποία είναι διεθνώς γνωστή. Είναι ένα όνομα με θετικούς συνειρμούς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένης της σύνδεσής της με τη διάσημη μεσογειακή διατροφή», είπε.

«Όλη η ελληνική παροικία της Μελβούρνης θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη που έχουμε τώρα ένα νέο ελληνικό ορόσημο. Δεν θα υπάρχει Αυστραλός που βλέποντας την οδό Kalamata Place δεν θα ξέρει ότι είναι ελληνική».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + fourteen =