novak-djokovic

Η Αυστραλία ακύρωσε η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και έτσι θα πρέπει να απελαθεί, εκτός αν καταθέσει έφεση.

Παρόλο που ο Σέρβος σταρ του παγκόσμιου τένις δικαιώθηκε την περασμένη Δευτέρα από το ομοσπονδιακό δικαστήριο, ο υπουργός μετανάστευσης της Αυστραλίας με χρήση της προσωπικής του εξουσίας την οποίο του δίνει το Σύνταγμα της χώρας και «μπλόκαρε» την παρουσία του Νόλε στη χώρα και στο τουρνουά. Ωστόσο, το σίριαλ πιθανότατα θα έχει και άλλα επεισόδια.

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ παράγραφος 3 του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάσει το δημόσιο συμφέρον. Αυτή η απόφαση ακολούθησε εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους δικαιοσύνης.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία της COVID-19.

Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα με αυξανόμενη πρόκληση»,  τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα ξεκινά το Αυστραλιανό Open

Το Αυστραλιανό Open ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, και ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής, με την ελπίδα ότι ο 34χρονος θα δικαιωθεί για δεύτερη φορά. Εάν όμως αποφασίσει να μην κινηθεί νομικά θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα.

Πλέον, ο Σέρβος αναμένεται να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο ξενοδοχείο όπου κρατούνται οι παράτυποι μετανάστες. Σε περίπτωση που ασκήσει έφεση και εκείνη δεν εξεταστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο με κατ΄ επείγουσα διαδικασία ώστε να βγει άμεσα απόφαση -κάτι που αναμένεται να ζητήσουν οι δικηγόροι του- τότε ακόμα και να δικαιωθεί αναμένεται να χάσει το τουρνουά.

Το σίριαλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την ακύρωση της βίζας του

Υπενθυμίζεται ότι το σίριαλ για την ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς και της απέλασής τους από τη χώρα ξεκίνησε από το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν δέχεται την ιατρική εξαίρεση που κατέθεσε ο Νόλε με δεδομένο ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, η θέση του νούμερο ένα τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη επιβαρύνθηκε από το λάθος του στη φόρμα ταξιδιού που συμπλήρωσε («έκρυψε» το ταξίδι από το Βελιγράδι στη Μαρμπέγια), αλλά και από την παραδοχή του ότι έσπασε την καραντίνα όταν βρέθηκε θετικός τον περασμένο Δεκέμβιο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × two =