Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών και Παραστάσεων Χορού – AVDP13 θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Μπάγκειον, στον κινηματογράφο Άστορ και στο θέατρο OLVIO.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε τρείς άξονες δράσεων που υλοποιούνται σε τρεις αντίστοιχους χώρους πολιτισμού: AVDP13PROMENADE #bageionAVDP13FILMS #astor και AVDP13PERFORMANCES #olvio.

Ο άξονας AVDP13PROMENADE #bageion πραγματοποιείται στις 11 Δεκεμβρίου 2022 στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον. Περιλαμβάνει εννέα έργα performance, τα οποία βρίσκονται σε ταυτόχρονη εξέλιξη επί 60 λεπτά σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου όπου το κοινό περιδιαβαίνει ελεύθερα. Η δράση ολοκληρώνεται με την συγκέντρωση του κοινού σε ένα σημείο για την παρουσίαση 30λεπτης performance από τον Αλέξανδρο Αναστασιάδη “Greco”.

Ο άξονας AVDP13FILMS #astor πραγματοποιείται στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2022 στον κινηματογράφο Άστορ. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει προβολές 60 ταινιών μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους, που συνθέτουν ένα μωσαϊκό καινοτόμων έργων από 28 χώρες και αναδεικνύουν συνέργειες μεταξύ διαφορετικών καλλιτεχνικών κλάδων. Επίσης, ως συνέχεια των συνεργασιών του AVDP με φεστιβάλ videodance αλλά και πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, παρουσιάζονται ταινίες χορού από τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Festival Quartiers Danses, CINEDANS, POOL – MOVEMENT ART FILM Festival Berlin, Films.Dance, Parallel Art Foundation, Choreoscope Barcelona Dance Film Festival και Limon Dance Company. Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό ψηφιακό έργο από τον Chris Haring στο φουαγιέ του κινηματογράφου.

Ο άξονας AVDP13PERFORMANCES #olvio πραγματοποιείται στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2022 στο θέατρο OLVIO. Περιλαμβάνει παραστάσεις από σπουδαστές Επαγγελματικών Σχολών Χορού (Ακτίνα, Μάρι Χατζημιχάλη, Μάρω Μαρμαρινού, Μοραγέμου) στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του φεστιβάλ. Επιπλέον, το κοινό θα παρακολουθήσει έργα των νέων χορογράφων Βαρβάρα Μπαρδακά και Ξένια Σταθούλη, τα οποίο εντάσσονται στην καινούργια θεματική Young Choreographers.

Τέλος, το φεστιβάλ φιλοξενεί το online εργαστήριο με τίτλο ARRANGING MOVEMENT IN FILM και θέμα τη σχέση του χορού με την κινηματογραφική κίνηση από την Sarah Möller, συνεργάτη από το POOL – MOVEMENT ART FILM Festival Berlin (10 Δεκεμβρίου).

diethnes-festival-tenion

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen + one =