apotelesmata-touristikis-periodou2022

Ολοκληρώθηκε η βασική τουριστική περίοδος για το 2022, (1/5 έως 31/10), στα Κύθηρα, η οποία μας έδωσε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα και βάσιμη αισιοδοξία για το μέλλον.

Παρατηρώντας τον αριθμό των επισκεπτών στο νησί βλέπουμε ότι οι αρχικές μας εκτιμήσεις επιβεβαιωθήκαν πλήρως, καθώς σημειώθηκε η καλύτερη σε απόλυτους αριθμούς χρονιά από το 2014. Συγκεκριμένα το 2022 επισκέφθηκαν το νησί μας 81.672 άτομα (2.000+ περισσότερα από το 2019), με τους δύο βασικούς τρόπους μετακίνησης (αεροπλάνο και πλοίο). Αν προσθέσουμε και τους άλλους τρόπους μετακίνησης, όπως διαφόρων ειδών ιδιωτικά σκάφη, κρουαζιερόπλοια, ιδιωτικά αεροπλάνα κ.λπ., οι επισκέπτες του νησιού το εξάμηνο της φετινής τουριστικής περιόδου πλησιάζουν το εντυπωσιακό για τα Κύθηρα νούμερο των 90.000!

Παρόλο που υπήρξε ένα αρχικό «μούδιασμα» λόγω του κορωνοϊού στην αρχή του καλοκαιριού, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ταξιδιών των ομογενών μας από την Αυστραλία και την Αμερική, τα τελικά αποτελέσματα δικαίωσαν τις προβλέψεις μας.

Ο Δήμος μας φέτος, έχοντας πλέον ως όπλο τη σύγχρονη τουριστική ιστοσελίδα του πλαισιωμένη με τα κυριότερα social media της, υλοποίησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καμπάνια σε πολλά διαφορετικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, ιστοσελίδες, έντυπα, social media κλπ), στοχεύοντας σε συγκεκριμένες περιοχές στην Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έλαβαν σύγχρονη και αντικειμενική πληροφόρηση για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα μέσω των ενεργειών αυτών.

Παράλληλα, αξιοποιήσαμε συνεργασίες με κρατικούς και επιχειρηματικούς φορείς όπως το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Αττικής, τον Σύλλογο Καταλυμάτων Κυθήρων, τα τηλεοπτικά κανάλια κλπ., ώστε να παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την προβολή των Κυθήρων. Το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό του Δήμου μας «ταξίδεψε» μέσω των φορέων αυτών σε όλο τον κόσμο προσφέροντας την απαραίτητη ενημέρωση στον δυνητικό επισκέπτη του νησιού.

Η τουριστική βιομηχανία απαιτεί έναν συνεχή και επίπονο αγώνα στο ευμετάβλητο γεωπολιτικό περιβάλλον της περιοχής μας και για να καταφέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία φορέων και ιδιωτών που ασχολούνται με τον τουρισμό. Για άλλη μια φορά φέτος παρατηρήσαμε «επαγγελματίες» του τουριστικού κλάδου οι οποίοι πριν καλά καλά μπει ο Σεπτέμβριος έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους αφήνοντας εκτεθειμένους άλλους επαγγελματικούς κλάδους του τουρισμού και μάλιστα όταν αυτός ο Σεπτέμβρης ήταν πιθανόν ο καλύτερος όλων των εποχών για το νησί. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία χρονιά που παρατηρείται κάτι τέτοιο.

Οι δράσεις προβολής που ετοιμάζουμε για το 2023 είναι πολλές και διαφορετικές καθώς το νησί έχει πλέον την δυνατότητα να φιλοξενήσει πολλές διαφορετικές κατηγορίες επισκεπτών, αφού προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς και πιστεύουμε ότι με τις κατάλληλες συνεργασίες υπάρχει η δυνατότητα το 2023 να αποτελέσει χρονιά σταθμό στον τουριστικό κλάδο των Κυθήρων. Ο στόχος μας τα Κύθηρα να αποτελέσουν έναν τουριστικό προορισμό για επισκέπτες όλο το έτος παραμένει πρωταρχικός, αλλά βέβαια σε αυτό καταλυτικό ρόλο θα παίξουν και οι επιχειρηματίες του τουρισμού στο νησί.

Ο Δήμος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες που επέλεξαν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους μέχρι το τέλος του Οκτώβρη και είναι πάντοτε ανοιχτός σε συνεργασίες και προτάσεις που αφορούν τον τουριστικό τομέα από επιχειρηματίες και ιδιώτες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × five =