ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, Κύθηρα πλοίο από Νεάπολη

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” Ν.Π. 11732, ότι κατά τον ελλιμενισμό του στο λιμένα Νεάπολης Βοιών απώλεσε τον καταπέλτη του .

Άμεσα στο σημεία έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών όπου διαπίστωσαν τα ανωτέρω.

Ο πλοίαρχος του ”ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” ενημέρωσε ότι για την ασφάλεια του πλοίου πρόκειται να κινηθεί προς όρμο Βατικών για ασφαλές αγκυροβόλιο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η παραπάνω κίνηση δεν κατέστη δυνατή λόγω των ισχυρών ανέμων και την απώλεια κάβων του πλοίου, με αποτέλεσμα να επέλθει επικάθιση του πλοίου σε αμμώδη πυθμένα του λιμένα Νεάπολης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από το  Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Ενημέρωση από την Triton Ferries

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου μας απέστειλε δελτίο τύπου με το οποίο ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι “οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που προκλήθηκε εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων της Τετάρτης 28/10/2020 προχωρούν με γοργό ρυθμό. Το Ε/Γ – Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ θα επανέλθει στα προγραμματισμένα δρομολόγιά του μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την έκδοση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα του πλοίου νηογνώμονα”.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 − two =