Απώλεια καταπέλτη για το “Πορφυρούσα”

Κατά τον ελλιμενισμό του στο λιμένα Νεάπολης Βοιών απώλεσε τον καταπέλτη του.

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” Ν.Π. 11732, ότι κατά τον ελλιμενισμό του στο λιμένα Νεάπολης Βοιών απώλεσε τον καταπέλτη του .

Άμεσα στο σημεία έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών όπου διαπίστωσαν τα ανωτέρω.

Ο πλοίαρχος του ”ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” ενημέρωσε ότι για την ασφάλεια του πλοίου πρόκειται να κινηθεί προς όρμο Βατικών για ασφαλές αγκυροβόλιο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η παραπάνω κίνηση δεν κατέστη δυνατή λόγω των ισχυρών ανέμων και την απώλεια κάβων του πλοίου, με αποτέλεσμα να επέλθει επικάθιση του πλοίου σε αμμώδη πυθμένα του λιμένα Νεάπολης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από το  Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Ενημέρωση από την Triton Ferries

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου μας απέστειλε δελτίο τύπου με το οποίο ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι “οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που προκλήθηκε εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων της Τετάρτης 28/10/2020 προχωρούν με γοργό ρυθμό. Το Ε/Γ – Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ θα επανέλθει στα προγραμματισμένα δρομολόγιά του μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την έκδοση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα του πλοίου νηογνώμονα”.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...

Tehran reopens the Strait of Hormuz in response to the US blockade

Iran announced today that it is reinstating «strict control»...

Makarios Lazaridis resigned

Statement of resignation of Makarios Lazaridis«Throughout my personal life...

Diakofti Port: A project 124 years ahead of its time

An extremely rare and valuable historical document comes to the...

Trifillion Foundation: Awarded the excellent students of Kythera

In a modest and full of symbolism ceremony, the Trifyllion...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img