pothen-esxes-mitsotaki

Σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στην «κρυφή» συνάντηση των υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δημιουργούνται από πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Και αυτό γιατί η σύζυγος του πρωθυπουργού φέρεται να μεσολάβησε προκειμένου να έρθει πιο κοντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επιχειρηματία και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τελικά συναντήθηκε με τους πρώην πλέον υπουργούς Σταύρο Παπασταύρο και Γιάννη Μπρατάκο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, υπήρξε παρέμβαση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη ώστε να αποδεχθεί τον τέως υπουργό Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και τον τέως υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου για να βρουν λύση.

Οι δύο υπουργοί μετέβησαν στην οικία του Βαγγέλη Μαρινάκη για «την κοινωνική εκδήλωση» με άδεια από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία είναι φίλη του Βαγγέλη Μαρινάκη πολλά χρόνια, επιχείρησε να παίξει αποφασιστικό ρόλο για να τελειώσει η αντιπαράθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η σύζυγος του πρωθυπουργού διέπραξε το ατόπημα να καλέσει τον πρώην φίλο της, τον οποίο μάλιστα θέλησε να επιπλήξει για όσα έγραφε το «Βήμα» και γιατί «δεν είχε την ευαισθησία να ενημερώσει για το τι θα κάνει». Η συζήτηση με τον επιχειρηματία φαίνεται ότι δεν είχε τίποτε στο κλίμα της παλιάς καλής φιλίας και έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα Εστία αποκαλύπτει sms της Μαρέβας Μητσοτάκη προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη με περιεχόμενο «Να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύζυγος του πρωθυπουργού έστειλε μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Alter Ego για την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ. «Με εντολή του πρωθυπουργού στη συνάντηση-παγίδα οι τέως υπουργοί…», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Πρόκειται για μία νέα διάσταση στην υπόθεση η οποία όχι μόνο επιβεβαιώνεται ότι είχε γίνει σε πλήρη συνεννόηση με τον Μητσοτάκη, αλλά ότι είχε καθοριστικό ρόλο η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Σε γνώση και σε συνεννόηση με τον Μητσοτάκη η συνάντηση με Παπασταύρου, Μπαλτάκο

vangelis-marinakis

Έμμεση απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή μέσω του editorial του in που υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.

Το editorial του in με τίτλο: – «Για κοίτα με στα μάτια και αγνόησε τη γίδα που έχω στην πλάτη» αποκαλύπτει ότι οι παραιτηθέντες υπουργοί, Παπασταύρου και Μπαλτάκος, πήγαν στο σπίτι Μαρινάκη σε γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση μαζί του και επί της ουσίας επρόκειτο για «αγγελιοφόρους».

Παράλληλα στο υστερόγραφο του editorial εκτοξεύονται καρφιά κατά τόσο του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις εκλογές στον δήμο Πειραιά το 2014 και το 2019, όπου αναφέρεται «ότι τα “συμφέροντα” που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο… Έχουν εμφανιστεί, έχουν «μετρηθεί» σε εκλογές και το 2014 (με Μιχαλολιάκο) και το 2019 (με Βλαχάκο) και βγήκαν νικητές απέναντι σε πολύ προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, που στήριζαν πρωθυπουργοί, όπως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μητσοτάκης»

Να πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή.

Όπως αναφέρεται στο editorial του in, μια πραγματικά ισχυρή κυβέρνηση δεν θα φοβόταν την από κοινού με την αντιπολίτευση διερεύνηση της υπόθεσης, δεν θα αναζητούσε «εχθρούς», δεν θα «έδειχνε με το δάχτυλο» διαρκώς, και προφανώς στην αγωνία της κοινωνίας και την βαθύτερη επίγνωση για το διαχρονικό βάθος των προβλημάτων (και των ευθυνών) δεν θα απαντούσε απλώς και μόνο «ήταν ανθρώπινο λάθος».

Και στη συνέχεια κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για το παρασκήνιο πίσω από την επίσκεψη το βράδυ της Κυριακής (27/3) στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη των υπουργών και εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου οι οποίοι υποχρεώθηκαν σε παραίτηση.

«Δεν είναι τυχαίο, ότι όλη αυτή η στάση του πρωθυπουργού προκαλεί μια ανησυχία ακόμη και στο εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης, που έκπληκτη είδε, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, την αποπομπή από την κυβέρνηση δύο υπουργών επειδή πήγαν σε κοινωνική εκδήλωση προφανώς σε γνώση του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση μαζί του, αποπομπή που δεν τήρησε τον κανόνα “δεν πυροβολούμε τον αγγελιοφόρο”», αναφέρει το editorial του in.

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο η ιστοσελίδα συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη δίνει απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τα περί «οικονομικών συμφερόντων» που επιβουλεύονται την κυβέρνησή του.

«Η κυβερνητική στάση έρχεται σε ευθεία σύγκρουση όχι μόνο με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και με την κοινή λογική η προσπάθεια κατασκευής εχθρών με αναφορές σε οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, που επιβουλεύονται την “καλή” κυβέρνηση και κάνουν τα πάντα για να την κλονίσουν, είναι προκλητική, αλλά και επικίνδυνη, στο βαθμό που προδίδει τον τρόπο που αντιδρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην κριτική, στον έλεγχο, στην έρευνα που οφείλει να κάνει ο Τύπος, όταν ακριβώς τιμά το ρόλο του ως “τέταρτη εξουσία” και δεν τον ανταλλάσσει με αυτό του παράκεντρου εξουσίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το υστερόγραφο του editorial που κάνει σύνδεση «συμφερόντων» με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«ΥΓ Πάντως τα «συμφέροντα» που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο. Εχουν εμφανιστεί, έχουν «μετρηθεί» σε εκλογές και το 2014 (με Μιχαλολιάκο) και το 2019 (με Βλαχάκο) και βγήκαν νικητές απέναντι σε πολύ προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, που στήριζαν πρωθυπουργοί, όπως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγει το editorial του in, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η αναφορά έχει να κάνει με τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Πειραιά το 2014 όπου υποψήφιος ήταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και το δήμο κέρδισε ο Γιάννης Μώραλης, στενός συνεργάτης του εφοπλιστή και εκδότη αλλά και με τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Πειραιά το 2019 όπου ο Γιάννης Μώραλης κέρδισε τον Νίκο Βλαχάκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και το 2014 και το 2019 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη.

Παύλος Μαρινάκης: Απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα κατά της Μαρέβας, θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη

Ο Παύλος Μαρινάκης διέψευσε εν μέρει τις πληροφορίες για τον ρόλο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη στην «κρυφή» συνάντηση των υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Σε μισή διάψευση των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον ρόλο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη στην «κρυφή» συνάντηση των υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Παύλος Μαρινάκης διέψευσε τη δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» περί sms της συζύγου του πρωθυπουργού στον επιχειρηματία, ωστόσο αναφέρθηκε στο αντίστοιχο της εφημερίδας Documento που έκανε λόγο για τηλεφώνημα.

Ο Παύλος Μαρινάκης στην απάντησή του επικαλείται άρθρο του εκδότη του ενημερωτικού ιστότοπου iefimerida.gr, Χρήστου Ράπτη, ο οποίος διέψευσε μέρος του δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο ο μεγαλοεπιχειρηματίας του επέδειξε, όπως και σε άλλα πρόσωπα «κάποια sms τα οποία – υποτίθεται – του έστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού».

«Έχοντας εξαντλήσει, πλέον, κάθε μέθοδο που έχουν επιστρατεύσει, τώρα στρέφονται, για μία ακόμη φορά, κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν τον στόχο τους – που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη» υποστηρίζει ο Παύλος Μαρινάκης και κάνει λόγο για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα».

Αναλυτικά τι λέει ο Παύλος Μαρινάκης:

Για μια ακόμη φορά ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της χυδαιότητας. Η εφημερίδα «Εστία» δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του Πρωθυπουργού με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γεμάτο αισχρά ψεύδη.

Όπως προκύπτει και από την επίσημη διάψευση του εκδότη του iefimerida.gr κ. Χρήστου Ράπτη, τα όσα αναφέρονται στο σημερινό φύλλο της «Εστίας» είναι υπαγορευμένα αποκυήματα φαντασίας.

Έχοντας εξαντλήσει, πλέον, κάθε μέθοδο που έχουν επιστρατεύσει, τώρα στρέφονται, για μία ακόμη φορά, κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν τον στόχο τους – που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ξεχνούν ότι και στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει το ίδιο, αλλά στο τέλος η αλήθεια έλαμψε. Λησμονούν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αμετανόητοι, επιμένουν στη λάσπη, στη συκοφαντία και μάλιστα δεν διστάζουν να ακολουθήσουν και πάλι την πιο ανήθικη τακτική που είναι η στοχοποίηση συζύγων και οικογενειών.

Δυστυχώς για εκείνους και για όσους κρύβονται από πίσω τους, το μόνο θύμα και σε αυτή την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, είναι η προσωπική αξιοπιστία τους. Ας μην συζητήσουμε για τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Αυτήν, την έχουν ήδη διαγράψει από την προσωπική τους ατζέντα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 + 17 =