sifis-valyrakis

Σκηνές έντασης ανάμεσα στον εκλιπόντα Σήφη Βαλυράκη και σε αλιευτικό που κινούνταν την κρίσιμη ώρα στα ίδια νερά, περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έχει καταθέσει τα όσα είδε και στις αρχές.

Ο μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν στην απέναντι στεριά από τον θαλάσσιο χώρο, περιέγραψε στην κάμερα του Open TV, πως το μεσημέρι της Κυριακής παρατήρησε το φουσκωτό του πρώην υπουργού να ξεκινά από την εξοχική του οικεία και να κατευθύνεται προς το σημείο που βρισκόταν ο ίδιος, ο οποίος καθόταν σε κάτι βράχια στην ακτή.

Πριν προσεγγίσει στην ευθεία που ο ίδιος βρισκόταν, ο μάρτυρας παρατήρησε ότι η μηχανή του σκάφους έσβησε και πήρε μπρος ξανά ύστερα από τις προσπάθειες του Σήφη Βαλυράκη. Όταν όμως το φουσκωτό έφτασε στην ευθεία απέναντί του, η μηχανή έσβησε ξανά, Τότε, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, προσέγγισε τον πρώην υπουργό ένα αλιευτικό σκάφος, αλλά στην στιχομυθία που ακολούθησε, εκείνος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει πολλά πράγματα, πέραν από κάποιες λέξεις που φανέρωναν πως υπήρχε ένταση στον διάλογο ανάμεσα στους δύο ενεπλεκόμενους.

«Ήρθαν σε μία αντιπαλότητα, δεν μπορώ να γνωρίζω, όμως, τι έγινε. Ξεκίνησαν ύβρεις και υπήρχε μία ένταση. Το μόνο που μπόρεσα να ακούσω, γιατί έχει πλήρης ησυχία και ακούγονται όλα μες τη θάλασσα, άκουσα μόνο το καΐκι που του είπε “φύγετε, θα φωνάξω το λιμεναρχείο” και τον κ. Βαλυράκη που του είπε “θα μου κλ****ς”. Οπότε εκεί σταμάτησε και μετά το επαγγελματικό αλιευτικό έκανε δύο σβούρες γύρω από το φουσκωτό. Μετά ο ένας τράβηξε δεξιά και ο άλλος αριστερά».

Όπως δήλωσε ο μάρτυρας, εκείνη ακριβώς τη στιγμή σηκώθηκε και ο ίδιος για να αποχωρήσει από το σημείο όπου βρισκόταν, οπότε δεν αντιλήφθηκε τι ακολούθησε. Δεν είδε δηλαδή προς ποια κατεύθυνση έφυγε το κάθε σκάφος και αν βρίσκονταν και άλλοι επιβάτες στο αλιευτικό.

Στο Λιμενικό, όπου και κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση την Τετάρτη, 27/01, ο αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι του παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από αλιευτικά της ευρύτερης περιοχής, από τα οποία ξεχώρισε τρία των οποίων «το σουλούπι έμοιαζε» με το αλιευτικό που ενεπλάκη στο επεισόδιο με τον Βαλυράκη.

Ο άνδρας είπε πως όταν έμαθε για την εξαφάνιση του πρώην υπουργού επί τόπου έστειλε φωνητικό μήνυμα σε στέλεχος του λιμεναρχείου. Τότε, ήρθε σε επαφή μαζί του και τον ενημέρωσε για το πρόβλημα που αντιμετώπισε με το σκάφος του ο κ. Βαλυράκης.

Τόνισε επίσης ότι εκείνη την στιγμή δεν γνώριζε για το θάνατό του.

Δήλωσε επίσης πως δεν μπορεί να διευκρινίσει κάτι για το τι έγινε μετά τον καυγά των δύο, ενώ υπογράμμισε πως τέτοιου είδους καυγάδες μεταξύ επαγγελματιών και ερασιτεχνών ψαράδων είναι πλέον κάτι πολύ συχνό.

Πρόσθεσε ότι «καθώς μίλησα με στέλεχος του Λιμεναρχείου, την επόμενη ημέρα το πρωί ήμουν οικειοθελώς έξω από το λιμεναρχείο και είπα πως θέλω να καταγγείλω κάτι».

Όσον αφορά στο εάν έχει δεχθεί απειλές ή αν φοβάται για τη ζωή του δήλωσε ότι «δεν νομίζω πως έχω κάνει κάτι κακό, γιατί ο καθένας άμα ήταν στη θέση μου θα ήθελε να βρει ένα “φως”».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία του θανάτου του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚΣήφη Βαλυράκη.

O ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, το πιθανότερο από την προπέλα του σκάφους.

Ο Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα.

Όπως όλα δείχνουν, ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 1 =