syriza

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ  Π.Σ.  για την αποστολή στα  Κύθηρα εφοδίων πολιτικής προστασίας για το μεταναστευτικό ή άλλο γεγονός έκτακτης ανάγκης.

Σε αυτήν, αναφέρεται:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά από την πρώτη στιγμή του ναυαγίου στα Κύθηρα προχώρησε σε κάλεσμα για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών.

Προς τον σκοπό αυτό στάλθηκε ένα φορτηγό με απαραίτητα αγαθά (φάρμακα, τρόφιμα, ρουχισμός, κουβέρτες κ.α.) στα Κύθηρα τόσο για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί όσο και για την ενίσχυση των τοπικών δομών αλληλεγγύης.

Δυστυχώς είναι πολύ πιθανό τα Κύθηρα -ως πέρασμα για την Ιταλία- να βρεθούν ξανά στην ίδια θλιβερή θέση να φιλοξενήσουν εξαθλιωμένους ανθρώπους, που τους μεταφέρουν κάτω από τραγικές συνθήκες δουλέμποροι από την Τουρκία. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του εξοπλισμού των δομών αλληλεγγύης, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν μία προσωρινή ανακούφιση στο δράμα αυτών των ανθρώπων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συμπολίτες μας για την μεγάλη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα αλληλεγγύης, καθώς και τους ανθρώπους που βοήθησαν για τη συλλογή των ειδών και συγκεκριμένα το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Πειραιά, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κερατσινιού – Δραπετσώνας, την Αλληλεγγύη για Όλους Νίκαιας, τη Δημοτική Παράταξη «Πειραιάς για όλους», την Αλληλεγγύη για Όλους Σαλαμίνας και τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον ευρύτερο Πειραιά.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα Κύθηρα παρείχαν αμέσως μετά το ναυάγιο κάθε δυνατή βοήθεια, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι τα όπλα μας για ένα καλύτερο αύριο.»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 − 3 =