oikonomiki-epitropi

Ανεμβολίαστο παραμένει το 40% των Δημοτικών Υπαλλήλων στο Δήμο Κυθήρων σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Όπως αναφέρεται στα στοιχεία των πινάκων που δημοσιεύθηκαν, σε σύνολο 59 εργαζομένων στο Δήμο μας, 24 είναι υπόχρεοι σε Rapid Test, ενώ 35 είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει.

Σύμφωνα με τον πίνακα που βγήκε στη δημοσιότητα ο Δήμος μας εμφανίζεται στις τελευταίες θέσεις στο ποσοστό εμβολιασμού, με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε σχέση με τους περισσότερους Δήμους στην Ελληνική Επικράτεια.

Γενικότερα, στο σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους ανεμβολίαστο παραμένει το 30% των Δημοτικών Υπαλλήλων.

Εμβολιασμένοι πάνω από 70% σε 176 Δήμους

«Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και επεξεργάστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, από τους 108.913 εργαζόμενους που υπηρετούν στους 332 Δήμους, έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει οι 74.884 (ποσοστό 70%), ενώ 34.029 είναι υπόχρεοι στο να υποβάλλονται σε rapid test», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας επιπλέον ότι «με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, σε 176 Δήμους το ποσοστό των εμβολιασμένων ή νοσήσαντων εργαζομένων είναι πάνω από 70%. Σε 125 είναι άνω του 60%, σε 29 άνω του 50% και μόλις σε δύο είναι κάτω από 50%».

Ο Δήμος Σικίνου βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με εμβολιασμό στο 100% των εργαζομένων, ενώ ακολουθούν οι Δήμοι Κιμώλου, Ζαγορίου, Παξών, Ανάφης και Πόρου με ποσοστά από 90 έως 95%.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε σχετικά: «Είμαι ικανοποιημένος από την υπεύθυνη στάση που επιδεικνύει για μια ακόμη φορά αυτή τη δύσκολη περίοδο, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στους Δήμους μας, απέναντι στο ζήτημα των εμβολιασμών.

Σχεδόν το 70% έχει ήδη εμβολιασθεί ή νοσήσει και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα τα πάμε ακόμη καλύτερα.

Με λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια και ενημέρωση, ώστε να πειστούν και όσοι εργαζόμενοί μας δεν έχουν μέχρι σήμερα εμβολιασθεί για τα οφέλη του εμβολιασμού,  είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να θωρακίσουμε την υγεία του συνόλου σχεδόν του προσωπικού μας. Στη μάχη με τον covid τους χρειαζόμαστε όλους υγιείς, στο πλευρό των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών».

Αναλυτικός Πίνακας

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 + 16 =