nikos-magoulas

Σε δήλωσε προέβη ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, «Πρώτα ο Άνθρωπος», αναφορικά με το ενεργειακό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στα Κύθηρα.

Αναλυτικά η δήλωση του κου Μαγουλά:

«Τα μηνύματα που φτάνουν τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις προθέσεις μεγάλων εταιρειών για την δημιουργία αιολικών πάρκων στα Κύθηρα δεν είναι ενθαρρυντικά. Ύστερα από μια δυναμική αρχή των εμπλεκόμενων φορέων του τόπου, περίπου πέρυσι τέτοια περίοδο, όλα μοιάζουν ίδια, ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει. Όμως την εποχή που διανύουμε, οι κοινωνίες αλλάζουν γρήγορα και μαζί αλλάζουν και οι ανάγκες τους. Αλλάζουν οι πολιτικές κατευθύνσεις, αλλάζουν και οι πολιτικές προτεραιότητες.

Έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο. Να σταθούμε σαν τοπική κοινωνία, απέναντι στην ανάγκη για εναλλακτικές μορφές ενέργειας, έτσι απλά, δίχως προτάσεις, δεν θα ήταν σοφό ούτε έξυπνο. Δεν θα ήταν δίκαιο απέναντι στις μελλοντικές γενιές αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, εμείς οι κάτοικοι αυτού του τόπου, εμείς οι μικροί, με τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Απέναντι στα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών πρέπει να προβάλλουμε το συμφέρον της δικής μας, μικρής κοινωνίας.

Η λύση είναι μόνο μία. Άμεση Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας με εταίρους τον Δήμο Κυθήρων, την Εγχώριο Περιουσία και τους κατοίκους αυτού του τόπου. Να ορίσουμε εμείς, και όχι οι ξένοι προς τον τόπο αυτό, το μέγεθος, την ποιότητα και την ποσότητα των μέσων εναλλακτικής μορφής ενέργειας. Να έχουμε εναλλακτική πρόταση και κλειστές τις πόρτες στην εισβολή που έρχεται. Να ορίσουμε εμείς τι είναι αειφόρο για τα νησιά μας. Να χαράξουμε το μέλλον βάζοντας στέρεες βάσεις στο παρόν.»

Νικόλαος Μαγουλάς

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κυθήρων – Αντικυθήρων

Δημοτική Παράταξη Πρώτα ο Άνθρωπος

Αρχιτεκτων Μηχανικός ΕΜΠ

Πτυχιούχος Συντηρητής Αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen + 18 =