Ο κ. Μητσοτάκης είναι διαχειριστής της συμφοράς, κυριολεκτικά και μεταφορικά», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εκλογές τώρα «για να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή και την κοινωνική συνοχή».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι έχει μεγάλη αδυναμία να διαχειριστεί τις κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, της πανδημίας και της ακρίβειας, ενώ έχει κάνει – όπως είπε – ανέκδοτο το επιτελικό κράτος.

«Θέλουμε να μπει φρένο σ’ αυτή τη συμφορά», τόνισε. «Καλό είναι να μην θυμούνται την πανδημία μόνο όταν τους συμφέρει. Σε όλη την Ευρώπη έχουν διεξαχθεί εκλογές εν μέσω πανδημίας, στο ΚΙΝΑΛ έγιναν πριν από δύο μήνες» σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποτελεί πρόφαση η πανδημία τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Έκρουσε μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου να υπάρξει στροφή των πολιτών σε μορφώματα της άκρας δεξιάς, όπως έγινε με τη Χρυσή Αυγή την περίοδο της κρίσης. «Η οργή να εκφραστεί πολιτικά», ανέφερε.

Στο μέτωπο της ακρίβειας, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια πολιτική που αποδυνάμωσε την παρέμβαση του κράτους, τη ΔΕΗ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την ικανότητα αντιληφθεί ότι έρχεται ένα τσουνάμι ακρίβειας που θα είχε χαρακτηριστικά μονιμότητας», σημείωσε. Όπως υπογράμμισε, νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες αντιμετωπίζουν πλέον υπαρξιακό πρόβλημα, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς, στο κόστος των καυσίμων και στις αυξήσεις στα βασικά προϊόντα.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι λάθος ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης ενέργειας με επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, που ο κόσμος δεν έχει καταλάβει. «Σαν να επιδοτεί τα καρτέλ, την αισχροκέρδεια», σημείωσε. Αφού υπενθύμισε ότι στα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί δύσκολες συνθήκες και μνημόνια, δεν αύξησε ούτε ένα ευρώ τους λογαριασμούς ρεύματος και μείωσε τον ΦΠΑ στην ενέργεια στο κατώτερο επίπεδο, υπογράμμισε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει ξανά κυβέρνηση, η ΔΕΗ θα ανακτήσει κεφαλαίο το Δ – δηλαδή το Δημόσια – στη λειτουργία της. Τόνισε ότι θα παγώσει τα τιμολόγια, όπως έκανε στη Γαλλία ο πρόεδρος Μακρόν και ότι θα υπάρχουν εκτεταμένοι έλεγχοι.

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στη δέσμη μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επίπεδα που επιτρέπει η ΕΕ, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × two =