Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή του Έβρου, είχε ως τραγική κατάληξη τον θάνατο ενός πυροσβέστη, κατά την διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού μαθητών, στο νηπιαγωγείο Απαλού, του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυλή του σχολείου πλημμύρισε από τα νερά της βροχής, με αποτέλεσμα 21 μαθητές και οι δάσκαλοί τους να εγκλωβιστούν εντός του κτιρίου. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που κλήθηκε επιτόπου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 46χρονος οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος δεν μπόρεσε να εξέλθει αυτού, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά που είχαν μετατρέψει την περιοχή σε χείμαρρο. Η σορός του άτυχου άνδρα, εντοπίστηκε αρκετά μέτρα πιο πέρα, στην περιοχή του αεροδρομίου.

Όλο το σώμα της πυροσβεστικής είναι σοκαρισμένο και όλα αυτά ενώ η βροχή συνεχίζεται και είναι έντονη σε όλη την περιοχή του Έβρου.

Όπως σημειώνουν τα τοπικά ΜΜΕ, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που το νηπιαγωγείο αυτό πλημμυρίζει, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για τον θάνατο του πυροσβέστη:

«Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − nine =