alexander

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην Βοστώνη δίνει το προσεχές Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023 ο Κυθήριος καλλιτέχνης Αλέξανδρος Κυριακόπουλος.

Φοιτητής του Boston Conservatory at Berklee και μαθητής του Michael Lewin, ο Αλέξανδρος θα ερμηνεύσει έργα του κλασικού ρεπερτορίου – Chopin, Haydn, Scriabin και Prokofiev.
Το πρόγραμμα ακολουθεί ως εξής:
Scriabin – Σονάτα Φαντασία opus 10
Haydn – Σονάτα σε Ρε ματζόρε no 37
Prokofiev – 10 κομμάτια από Ρωμαίο και Ιουλιέτα 
Διάλειμμα
Chopin – Bαρκαρόλα
Chopin – Μπαλάντα no 2
Chopin – Νυχτερινό opus 9, no 1
Chopin – Πολωνέζα (Ηρωική)
Ο πιανίστας Αλέξανδρος Κυριακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα κι έζησε την πρώτη του παιδική ηλικία στα Κύθηρα, όπου τελείωσε και το Δημοτικό Σχολείο στης Καρβουνάδες.
Τα πρώτα ηχητικά ερεθίσματα του Αλέξανδρου προήλθαν από την παρθένα φύση του νησιού.  Τους ήχους του μικρού παραδείσου των Κυθήρων ο Αλέξανδρος προσέλαβε, αναγνώρισε και ανάγνωσε ως μουσική. Έτσι ενσταλάχτηκε μέσα του η ευαισθησία, το πάθος και αποφασιστικότητα.
Πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στην ηλικία των πέντε ετών, με δασκάλα την Ελένη Κοκολάκη και στα έξι του χρόνια ξεκίνησε συστηματικές μουσικές σπουδές στο Ωδείο Αναγέννηση στο Λειβάδι, Κυθήρων. Συνέχισε της σπουδές του στο πιάνο και στα ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα με καθηγητές τον Neville Jason Fahy την Ala Halapsi και τον διακεκριμένο μουσικό, μαέστρο και μέντορα του Δημήτρη Τουφεξή.
Στα 18 του χρόνια ο Αλέξανδρος έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη για να παραβρεθεί στο φεστιβάλ πιάνου της Οξφόρδης της Αγγλία. Το 2020 ο Αλέξανδρος, μετά από ακρόαση στο Κονσερβατόριο της Βοστώνης, έγινε δεκτός με υποτροφία στην τάξη του επικεφαλής της Σχολής Πιάνου,  Michael Lewin.  Ως μέλος της υψηλού επιπέδου μουσικής κοινότητας, ο Αλέξανδρος όχι μόνο είχε την δυνατότητα να συνεχίσει πάνω στις στέρεες βάσεις της μουσικής του εκπαίδευσης αλλά και να καλλιεργήσει και να αναπτύξει περαιτέρω ένα εκτενές μουσικό ρεπερτόριο. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν πρόκληση και έμπνευση για να υλοποίηση τις δυνατότητες του ως καλλιτέχνης απαιτητικών παραστάσεων.
Στο διάστημα των σπουδών του έχει δώσει με μεγάλη επιτυχία ρεσιτάλ στην Ελλάδα όπως και στο εξωτερικό Η.Π.Α, Πουέρτο Ρίκο και Αυστραλία. Σήμερα ο Αλέξανδρος εξακολουθεί να φοιτά στο Boston Conservatory at Berklee, όπου εξελίσσεται σε πιανίστα κονσέρτων υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και σολίστα Michael Lewin.
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

six − 4 =