Άκης Τσελέντης: Ένα χρόνο μετά, 45 μαθητές στη Σάμο περνούν καθημερινά ανάμεσα σε επικίνδυνα ερείπια

Καμία μέριμνα για τα ετοιμόροπα κτίρια και την αποκατάσταση του δρόμου - «το δις εξαμαρτείν ουκ κρατικής υπηρεσίας σοφό» διαμηνύει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού.

Με ανάρτηση στα social media, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, καταφέρεται σαφώς κατά της αδράνειας του κρατικού μηχανισμού, των συναρμόδιων υπουργείων και της Αυτοδιοίκησης, που ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό της Σμύρνης που άφησε δύο εφήβους νεκρούς στην Σάμο, δεν έχει εξασφαλιστεί ασφαλής πρόσβαση και χρήση του σχολείου στο χωριό Παγώνδας.

Την ώρα που οι σεισμολόγοι ακόμη παρακολουθούν την μετασεισμική ακολουθία, περιμένοντας αρκετά ισχυρούς μετασεισμούς στην περιοχή, «τα προβλήματα παραμένουν, ο ένας φορέας πετάει το μπαλάκι στον άλλον, τα σχολεία ανοιξαν κι ενώ είχαν τόσους μήνες για να λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, δυστυχώς ακόμα παραμένει άλυτο», τονίζει ο κ. Τσελέντης.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η πρόσβαση στο Δημοτικό Σχολείο του Παγώνδα, από 45 παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, γίνεται «δίπλα από ετοιμόρροπα κτίρια … έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020». Τα παιδιά αυτά, καθημερινά στο δρόμο προς και από το σχολείο, «βρίσκονται αντιμέτωπα καθημερινά με μεγάλο κίνδυνο».

Ξεκαθαρίζει μάλιστα, ότι δεν είναι μόνο για τα τραυματισμένα κτίρια που δεν έχει γίνει κάτι για να μην απειλούν ζωές παιδιών και ενηλίκων περαστικών. Γιατί «υπάρχει δρόμος για να τα φέρει το λεωφορείο» στο σχολείο τους, όπως τονίζει. Αλλά «και αυτός έχει πρόβλημα και δεν έχει φτιαχτεί».

Έτσι, οι μικροί μαθητές στον Παγώνδα «αφήνονται στην πλατεία του χωριού, και μετά ανεβαίνουν 400 μέτρα ανηφορικό δρόμο, ανάμεσα από ετοιμόρροπα κτίρια», εξ αυτών ειδικά δύο σπίτια που «είναι έτοιμα να καταρρεύσουν».

Ωστόσο, ο κίνδυνος παραμονεύει και στους χώρους του σχολείου, όπου «υπάρχει ρωγμή στο μαντρότοιχο», τονίζει ο κ. Τσελέντης. Και όπως καταλήγει χαρακτηριστικά, «με ευχολόγια βεβαίως δεν αποφεύγονται τα δυστυχήματα…».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σχετικά με την επαναλειτουργία του Γηπέδου Λειβαδίου και τον περιβάλλοντα χώρο

Στην προσπάθειά μας να επαναλειτουργήσουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά...

Αποκάλυψη «σημαντικών» εγγράφων για τα… UFO προαναγγέλλει ο Τραμπ

«Βρήκαμε πολλά, πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα, οφείλω να πω, και...

Όλοι Μαζί: Τι εγκαθίσταται δίπλα στα σπίτια μας; Ερωτήματα για τα αντλιοστάσια

Στο μικροσκόπιο της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί, Κύθηρα -...

Δέκα χρόνια κλείνει το Hania.News του «δικού μας» Γιώργου Γεωργακάκη

Η σημερινή ημέρα (18 Απριλίου 2026) αποτελεί ένα σπουδαίο...

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοϊα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο διαγωνισμός για τις τετραετείς...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img