Ακάρ: «Πρόκληση να επισκέπτονται οι Έλληνες τα νησιά του Αιγαίου»

Από την αξίωση αποστρατιωτικοποίησης, στην απαίτηση να μην επισκέπτονται οι Έλληνες αξιωματούχοι τα... ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, διότι αυτό συνιστά πρόκληση. Αυτές και άλλες πολλές ομορφιές στο πρόσφατο παραλήρημα Ακάρ, που δείχνει ότι πλέον η Τουρκία αμφισβητεί ανοιχτά ελληνική εθνική κυριαρχία.

Κι ενώ οι Έλληνες πολιτικοί επιδίδονται στο αγαπημένο σπορ της διχόνοιας, σε ένα σκηνικό κατακερματισμένου εσωτερικού μετώπου, οι γείτονες φαίνεται να έχουν «μυρίσει αίμα» και πλέον διεκδικούν με αναλγησία τα πάντα.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του προς τους αρχηγούς με θέμα τον απολογισμό του έτους, κατηγόρησε την Ελλάδα για την στρατιωτικοποίηση 16 νησιών, στα οποία «πάνε κι έρχονται (σ.σ. οι Έλληνες αξιωματούχοι) και τα επισκέπτονται». Κι αυτό, σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο συνιστά «πρόκληση και παρενόχληση».

«Εμείς λέμε ναι σε όλα τα καλέσματα για διάλογο, η ελληνική πλευρά το αποφεύγει. Γιατί αποφεύγουν τον διάλογο, γιατί φοβούνται; Διότι δεν έχουν δίκιο! Εμείς έχουμε δίκιο, γι’ αυτό και είμαστε ισχυροί», ανέφερε ο Ακάρ. Υποστήριξε πως η Ελλάδα «από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία και να αυξήσει την ένταση. Διότι δεν βασίζονται στον εαυτό τους αλλά σε αυτούς που ακουμπούν τις πλάτες τους. Ομως στις 10-11 Δεκεμβρίου στη Σύνοδο της Ε.Ε., εκτός από 1-2 χώρες, καμία άλλη χώρα δεν αποδέχθηκε τα κακομαθημένα, τα εγωιστικά, τα βλακώδη αιτήματά τους».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ποταμός Κυθήρων: Νυχτερινός συναγερμός για δύο πυρκαγιές – Έντονες υποψίες για εμπρησμό

Συναγερμός σήμανε στις αρχές των Κυθήρων τη νύχτα της...

Πώς οι κάλτσες συμπίεσης βελτιώνουν την κυκλοφορία και μειώνουν την κόπωση των ποδιών

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβαρύνει συχνά τα πόδια. Οι...

Συνάντηση Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Αθηνών...

Το Καφενείον «Δι Άδερ Ουάν» ανοίγει τις πόρτες του στο Λιβάδι Κυθήρων!

Το Καφενείον «Δι Άδερ Ουάν» ανοίγει τις πόρτες του...
00:01:11

Ομοβροντία ιρανικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ – Νέα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν

Το Ιράν εξαπέλυσε σήμερα τις πρώτες ομοβροντίες πυραύλων και...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img