Κι ενώ οι Έλληνες πολιτικοί επιδίδονται στο αγαπημένο σπορ της διχόνοιας, σε ένα σκηνικό κατακερματισμένου εσωτερικού μετώπου, οι γείτονες φαίνεται να έχουν «μυρίσει αίμα» και πλέον διεκδικούν με αναλγησία τα πάντα.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του προς τους αρχηγούς με θέμα τον απολογισμό του έτους, κατηγόρησε την Ελλάδα για την στρατιωτικοποίηση 16 νησιών, στα οποία «πάνε κι έρχονται (σ.σ. οι Έλληνες αξιωματούχοι) και τα επισκέπτονται». Κι αυτό, σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο συνιστά «πρόκληση και παρενόχληση».

«Εμείς λέμε ναι σε όλα τα καλέσματα για διάλογο, η ελληνική πλευρά το αποφεύγει. Γιατί αποφεύγουν τον διάλογο, γιατί φοβούνται; Διότι δεν έχουν δίκιο! Εμείς έχουμε δίκιο, γι’ αυτό και είμαστε ισχυροί», ανέφερε ο Ακάρ. Υποστήριξε πως η Ελλάδα «από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία και να αυξήσει την ένταση. Διότι δεν βασίζονται στον εαυτό τους αλλά σε αυτούς που ακουμπούν τις πλάτες τους. Ομως στις 10-11 Δεκεμβρίου στη Σύνοδο της Ε.Ε., εκτός από 1-2 χώρες, καμία άλλη χώρα δεν αποδέχθηκε τα κακομαθημένα, τα εγωιστικά, τα βλακώδη αιτήματά τους».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × two =