Την κατανόηση των συμμάχων στο ΝΑΤΟ ζήτησε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, αναφερόμενος στην άρνηση της Τουρκίας στην ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ενώ επανέλαβε ότι ήταν λάθος η επανένταξη της Ελλάδας στη Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία το ’80.

«Αυτό το λάθος έγινε μια φορά με την Ελλάδα. Η Ελλάδα και η Γαλλία είχαν αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και δυστυχώς εμείς μετά είπαμε ‘ναι’ για να ξαναμπούν. Ο μουσουλμάνος μπαίνει μια φορά στο τρυπάκι, δεν ξαναμπαίνει δεύτερη φορά», υποστήριξε.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέτρεψε και πάλι τις αντιπροσωπείες Φινλανδίας και Σουηδίας να έρθουν στην Τουρκία για συνομιλίες, γιατί θα είναι άδικος κόπος.

«Λένε ότι θέλουν να έρθουν τη Δευτέρα. Μην κουράζεστε για το τίποτα, δεν υπάρχει ανάγκη. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι ακόμη στη Σουηδία και καλά κρατούν».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του ανέφερε ότι «είμαστε μεταξύ των χωρών που στηρίζουν περισσότερο από άλλη χώρα τη συμμαχία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα λέμε ‘ναι’ σε κάθε πρόταση χωρίς να το ψάχνουμε. Το να υποστηρίζεις την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG και να ζητάς από εμάς στήριξη για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι, τουλάχιστον, ασυνεπές. Ζητήσαμε 30 τρομοκράτες από τη Σουηδία, είπαν ότι δεν θα τους δώσουν. Τρομοκράτες δεν μας παραδίδετε, αλλά μας ζητάτε να μπείτε στο ΝΑΤΟ. Δεν θα πούμε ‘ναι’ ώστε το ΝΑΤΟ να γίνει ανασφαλές», ενώ στη συνέχεια είπε ότι «αναμένουμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν, να σεβαστούν και να υποστηρίξουν την ευαισθησία μας. Είμαστε ευαίσθητοι στο να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από την τρομοκρατία. Κανένας από τους συμμάχους μας δεν έδειξε σεβασμό προς την ευαισθησία αυτή, όπως αναμέναμε».

Της Μαρίας Ζαχαράκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 1 =