Ναυτικό Παρατηρητήριο Μουδαρίου: Παράταση για την ολοκλήρωση των μελετών

Σε νέα εξάμηνη παράταση για την ολοκλήρωση των μελετών αποκατάστασης του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Μουδαρίου προχώρησε ομόφωνα η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων. Κατά τη δημόσια συνεδρίαση της 11ης Μαΐου 2026, υπό την προεδρία του κ. Ευάγγελου Βενάρδου, αποφασίστηκε η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας της προγραμματικής σύμβασης για τις 14 Νοεμβρίου 2026, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την πλήρη ωρίμανση του έργου.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση με το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής είχε υπογραφεί αρχικά στις 14 Ιουλίου του 2025. Παρότι βρισκόμαστε πλέον στη δεύτερη παράταση της αρχικής προθεσμίας (η οποία έληγε στις 14 Μαΐου 2026), μέχρι σήμερα έχουν γίνει τα πρώτα –αλλά κρίσιμα– βήματα. Συγκεκριμένα, στις 4 Μαΐου 2026, το Δίκτυο παρέδωσε στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας την αρχιτεκτονική προμελέτη και πρόταση, προκειμένου να ελεγχθεί και να γίνουν τυχόν παρατηρήσεις.

Ωστόσο, για να φτάσει το έργο στο πολυπόθητο στάδιο της δημοπράτησης, απαιτείται ακόμη δουλειά. Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση από τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης, ο επιπλέον χρόνος των έξι μηνών κρίνεται απολύτως αναγκαίος ώστε να εκπονηθούν οι υπολειπόμενες τεχνικές μελέτες. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η στατική μελέτη και η μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και η σύνταξη του Σχεδίου και Φακέλου Ασφάλειας και Υγείας (Σ.Α.Υ – Φ.Α.Υ) μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης.

Πλέον, το στοίχημα για την αποκατάσταση του ιστορικού παρατηρητηρίου μεταφέρεται για τα μέσα του ερχόμενου φθινοπώρου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να καλούνται να έχουν ολοκληρώσει το 100% του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης μέχρι τη νέα προθεσμία του Νοεμβρίου.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή Ειδήσεων

Καραμανλής: Η δική μας κυβέρνηση είχε πολυδιάστατη προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική

“Η δική μας κυβέρνηση είχε μια πολυδιάστατη προσέγγιση στην...

Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολης Κυθήρων για διαγωνιζόμενους μαθητές και μαθήτριες

Ἀνακοινοῦται ὅτι αὔριον, ἡμέραν Παρασκευήν 15 Μαΐου  2026 τό...

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η ψηφιακή ενδυνάμωση αλλάζει την καθημερινότητα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας»

Δύο ΚΑΠΗ του Πειραιά, όπου υλοποιείται το πρόγραμμα Ψηφιακής...

«Μαζί για την Ελλάδα του 2030»: Ξεκινά αύριο το 16ο Συνέδριο της ΝΔ με ομιλία Μητσοτάκη

Με κεντρικό σύνθημα «Μαζί για την Ελλάδα του 2030»,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img