Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τις νέες αρχές της Λιβύης

Η Ρωσία είναι «έτοιμη» να εργαστεί εποικοδομητικά με τη νέα εκτελεστική εξουσία της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, τον νέο μεταβατικό πρωθυπουργό, καθώς και με τον Μοχάμεντ Γιουνές ελ Μένφι, τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου, για να τους συγχαρεί για την εκλογή του και να τους ευχηθεί «καλή επιτυχία» στο έργο τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα «είναι έτοιμη για μια εποικοδομητική συνεργασία με τη μεταβατική λιβυκή διοίκηση προκειμένου να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν η μακρά κρίση στη χώρα αυτή», πρόσθεσε. Επισήμανε επίσης ότι η Ρωσία επιθυμεί «να ενισχύσει τη συνεργασία» και τις κατά παράδοση φιλικές σχέσεις των δύο πλευρών.

Από το Σάββατο, η Λιβύη έχει μπει σε μια νέα μεταβατική φάση, μετά την εκλογή των νέων πολιτικών αρχών που θα αναλάβουν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, τον προσεχή Δεκέμβριο.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ο Νίκος Ζωιδάκης ξεσηκώνει τα Κύθηρα: Αυθεντικό γλέντι μέχρι το πρωί στα Μητάτα

Ένα από τα πιο αναμενόμενα παραδοσιακά ξεφαντώματα του φετινού...

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για τη στάθμευση και την κυκλοφορία: «Καθημερινοί έλεγχοι από την Αστυνομία»

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι...
00:06:37

Ξημερώνει στην Παλαιόπολη: Ένα εντυπωσιακό βίντεο-ύμνος στη γη της Αφροδίτης

Ένα εντυπωσιακό ψηφιακό ταξίδι στην Παλαιόπολη των Κυθήρων παρουσιάζει...

Ο συμπατριώτης μας Παναγιώτης Στάθης στην ΕΡΤ – Αναλαμβάνει το καθημερινό αναλυτικό δελτίο των 18:00

Μία νέα σημαντική σελίδα στην πολυετή δημοσιογραφική του πορεία...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img