ΕΛΤΑ Κυθήρων

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) διανύουν μια φάση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναδιοργάνωσης, καθώς η διοίκηση, με την υποστήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εισέρχεται σε νέα διαχειριστικά και οργανωτικά μοντέλα. Η στρατηγική της περιλαμβάνει την παραχώρηση υπηρεσιών προς ιδιώτες και επιχειρήσεις, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία ενός δικτύου συνεργατών αντί για την παραδοσιακή απασχόληση υπαλλήλων.

Παράλληλα, τα ΕΛΤΑ προχωρούν σε διαγωνισμούς εκχώρησης για τη διαχείριση, μεταφορά και διανομή αλληλογραφίας, ακόμα και εντός της Αττικής, προσφέροντας τον εξοπλισμό τους. Μετά το κλείσιμο 142 ταχυδρομικών καταστημάτων πριν ένα χρόνο, σχεδιάζεται η εκχώρηση της διαχείρισης ακόμα και καταστημάτων σε ιδιώτες, ενώ επιδιώκεται η διατήρηση εμβληματικών καταστημάτων όπως αυτό του Συντάγματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας, υπογράμμισε τη σημασία των αλλαγών για την οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας, ενώ η προσπάθεια για μετατροπή σε επιχείρηση και η χρήση outsourcing έχει ως στόχο να ενισχύσουν την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές θα έχουν πιθανές συνέπειες και για την τοπική κοινωνία των Κυθήρων, αναγκάζοντάς την να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες και να αντιμετωπίσει επιπλέον προβλήματα στην πρόσβαση σε ταχυδρομικές υπηρεσίες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + 9 =