Δένδιας Κύθηρα

Με αφορμή την 80ή επέτειο της απελευθέρωσης των Κυθήρων από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας βρέθηκε στο νησί, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις μνήμης. Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο κ. Δένδιας τίμησε το ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την αρχή της απελευθέρωσης της χώρας από την κατοχή κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ημέρα ξεκίνησε με τη συμμετοχή του υπουργού και των αξιωματούχων στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων. Μετά την τελετή, ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την πυραυλάκατο «ΤΠΚ Ντεγιάννης», όπου αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με το πλήρωμα, αναδεικνύοντας τη σημασία της ενίσχυσης της αμυντικής ισχύος των ελληνικών νησιών.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Υπουργός τόνισε: «Με μεγάλη χαρά και συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ. Χούπη, βρίσκομαι σήμερα στα #Κύθηρα, όπου εκπροσωπώ τον πρόεδρο της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής». Παράλληλα, εξέφρασε την περηφάνια του για την ιστορική κληρονομιά των Κυθήρων και τη συμβολή τους στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας.

Οι παρευρισκόμενοι τίμησαν τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που θυσίασαν τις ζωές τους για την απελευθέρωση του νησιού, ενώ η παρουσία των ενόπλων δυνάμεων ήταν έντονη, με στρατιώτες και ναύτες να συμμετέχουν στις τελετές και να αποδίδουν τιμές στους ηρωικούς πεσόντες.

Ακολουθούν φωτογραφίες του AdelinFM και του γραφείου Τύπου του υπουργού.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine − 5 =