Σήμερα το πρωί, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Λυκείου και Γυμνασίου Κυθήρων συγκεντρώθηκαν έξω από τη νότια πύλη του σχολικού συγκροτήματος (τα δύο σχολεία συστεγάζονται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα) για να διαμαρτυρηθούν για τα σοβαρά κενά που παρατηρούνται στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων. Κεντρικό αίτημα των παρευρισκομένων ήταν η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών, που έχουν οδηγήσει σε χαμένες διδακτικές ώρες και προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς και η μη αποδοχή συγχωνεύσεων στα τμήματα του Λυκείου, που ζητήθηκε με άνωθεν διοικητικές εντολές. Ειδικότερα για τα προβλήματα του Λυκείου δημοσιεύθηκε αργά χθες το βράδυ ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Κυθήρων. Εν τω μεταξύ, σήμερα, μετά το πέρας της κινητοποίησης, δημοσιεύθηκε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κυθήρων.

Η συμμετοχή ήταν μαζική, με τους μαθητές να κρατούν πανό που έγραφαν συνθήματα όπως «Μην πατάτε στα όνειρά μας», «Διεκδικούμε ίση εκπαίδευση», «Ζητάμε άμεση τοποθέτηση καθηγητών», «Όχι άλλες ώρες χαμένες, καθηγητές στο σχολείο τώρα». Η έλλειψη διδακτικού προσωπικού έχει προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων, όπως και οι διευθύντριες των δύο σχολείων, είχαν την ευκαιρία να κάνουν δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στις οποίες τόνισαν την ανάγκη να αναλάβει άμεσα η Πολιτεία δράση για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων. Οι ομιλίες κινήθηκαν στα πλαίσια των ήδη ψηφισμένων αποφάσεων και διαμαρτυριών που είχαν κατατεθεί το προηγούμενο διάστημα, ενώ αναφέρθηκε ότι εάν δεν υπάρξουν άμεσες λύσεις, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Η κατάσταση στα σχολεία των Κυθήρων έχει δημιουργήσει ανησυχία και έντονη δυσαρέσκεια στους μαθητές και τις οικογένειές τους, με το εκπαιδευτικό προσωπικό να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες λόγω των ελλείψεων σε καθηγητές.

Στο τέλος της διαδήλωσης, σημειώθηκε ένας σύντομος διαπληκτισμός ανάμεσα στις διευθύντριες των σχολείων και ορισμένους γονείς, γεγονός που υπογραμμίζει την έντονη ανησυχία και την αγανάκτηση όλων για την παρατεταμένη αδράνεια από πλευράς του υπουργείου Παιδείας στην επίλυση των εκπαιδευτικών κενών, φανερώνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Φαίνεται πως οι πρόσφατες παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιώς τις τελευταίες ημέρες, όξυναν αντί να αμβλύνουν τα προβλήματα εκπαίδευσης στο νησί των Κυθήρων.

Τα αιτήματα είναι ξεκάθαρα και οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει δράση άμεσα. Το πρόβλημα δεν προέκυψε φέτος. Είναι μία πάγια κατάσταση στα Κύθηρα, όπου οι ελλείψεις καθηγητών εδώ και πολλά χρόνια καλύπτονται καθυστερημένα, συνήθως μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Στην συγκέντρωση παρέστησαν η δημοτικοί σύμβουλοι Ματίνα Βάρδα (και με την ιδιότητα του γονέα) και Ανάργυρος Σοφίος.

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 0.25% του ΑΕΠ για όπλα λόγω πολεμικής οικονομίας (νέα φετφά, από το Σουλτανάτο της ΕΕ), οπότε και συγχωνεύσεις κι ελλείψεις και γενικότερα κοινωνικές δαπάνες θα πάνε άκλαφτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − 13 =