Παυλοπέτρι

Κολυμβητικές ξεναγήσεις ανοιχτές στο κοινό με σκοπό τη γνωριμία με το Παυλοπέτρι και την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους που το απειλούν διοργανώνουν, στις 30 και 31 Αυγούστου, ο Δήμος Ελαφονήσου, σε συνεργασία με την ARCH Europe και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Ο βυθισμένος προϊστορικός οικισμός «Παυλοπέτρι» βρίσκεται απέναντι από την Ελαφόνησο. Μια λωρίδα γης ένωνε την Ελαφόνησο με την απέναντι ακτή κατά τη διάρκεια της Τελικής Νεολιθικής Εποχής (4η χιλιετία π.Χ.). Εδώ αναπτύχθηκε ο εκτεταμένος οικισμός της Εποχής του Χαλκού (3η και 2η χιλιετία π.Χ.). Μια προϊστορική πόλη, με δρόμους, σπίτια και νεκροταφείο είναι ορατή στους επισκέπτες και τους κολυμβητές σε βάθος 1-3 μ. Θεμέλια τοίχων από κτίρια, δρόμοι, κιβωτιόσχημοι τάφοι και τάφοι σκαμμένοι στο φυσικό βράχο είναι μερικά μόνο από όσα θα αντικρίσει ο κολυμβητής, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές. Τα ερείπια έχουν έκταση 40 στρεμμάτων, ενώ πολλά κτίσματα βρίσκονται ακόμη θαμμένα κάτω από την άμμο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος INHERIT, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Ελαφονήσου και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων τοποθέτησε υποβρύχια σήμανση για τη διευκόλυνση των κολυμβητών.

Οι υποβρύχιες ξεναγήσεις θα γίνουν την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 9:30 πμ. (ελληνικά) και στις 11:00 πμ. (αγγλικά) και το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 9:30 πμ. (ελληνικά-αγγλικά). Σημείο συνάντησης στην πινακίδα του αρχαιολογικού χώρου, στην παραλία Παυλοπετρίου.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητα μάσκα, αναπνευστήρας, βατραχοπέδιλα ή παπούτσια θάλασσας, αντηλιακό, καπέλο και νερό. Δηλώσεις συμμετοχής στο email web@elafonisos.gov.gr . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven − 3 =