υδραγωγείο

Ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία των Κυθήρων, το παλιό βρετανικό υδραγωγείο στο Καψάλι, αποτελεί σημείο κινδύνου για δεκάδες παιδιά που καθημερινά επιδίδονται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη θάλασσα χωρίς κανείς υπεύθυνος να έχει φροντίσει να αποκλειστεί η πρόσβαση στο χώρο. Το πρόβλημα αναδυκνύει σήμερα με άρθρο του o Κώστας Στάμου, δημοσιογράφος στο «Πρώτο Θέμα».

Όπως αναφέρει, την προηγούμενη εβδομάδα, ένας ανήλικος τραυματίστηκε στα πλευρά μετά από βουτιά από το υδραγωγείο, ενώ οι κάτοικοι του Καψάλι απαιτούν από το φορέα που διαχειρίζεται το μνημείο να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή τέτοιων ατυχημάτων.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κυθήρων επίσης έχει επισημάνει τον κίνδυνο από την ελεύθερη πρόσβαση στο υδραγωγείο, ζητώντας μέτρα για την ασφαλή χρήση του χώρου κατά τη διάρκεια των αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώνει στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κυθήρων, κ. Σταύρος Χάρος, τόνισε ότι παρά τις προσπάθειές τους για την ασφαλή χρήση του χώρου κατά τις αθλητικές εκδηλώσεις, η έλλειψη μόνιμων μέτρων ασφαλείας παραμένει κύρια ανησυχία για την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ του Κώστα Στάμου όπως δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα.

Κύθηρα: Προσεχώς δυστύχημα, παιδιά βουτούν στη θάλασσα από αφύλακτο παλιό υδραγωγείο

Ένα από τα πλέον ιστορικά μνημεία των Κυθήρων έχει εξελιχθεί σε σημείο-καρμανιόλα για δεκάδες παιδιά τα οποία καθημερινά επιδίδονται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη θάλασσα χωρίς κανείς υπεύθυνος να έχει φροντίσει ώστε να αποκλειστεί η πρόσβαση στο χώρο.

Ο λόγος για το παλιό, βρετανικό υδραγωγείο στο Καψάλι το οποίο αρκετοί νεαροί χρησιμοποιούν ως εξέδρα για να κάνουν παράτολμες βουτιές από μεγάλο ύψος με κίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά. Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, ένας ανήλικος τραυματίστηκε στα πλευρά μετά από βουτιά από το υδραγωγείο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι στο Καψάλι να ζητούν από το φορέα που διαχειρίζεται το μνημείο είτε να το περιφράξει είτε να τοποθετήσει σήμανση για τον κίνδυνο ατυχήματος.

Πέρα από τους κατοίκους, όμως, τον κίνδυνο από την ελεύθερη πρόσβαση στο παλιό υδραγωγείο έχει επισημάνει και ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κυθήρων ο οποίος πραγματοποιεί αθλητικές εκδηλώσεις στην παραλία της περιοχής. Πριν από δύο μήνες, η Διοίκηση του ΝΑΟΚ με έγγραφό της προς το νομικό πρόσωπο που διαχειρίζεται το μνημείο είχε ζητήσει να κλείσει η πρόσβαση στην ταράτσα του υδραγωγείου καθώς υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

Στο ίδιο έγγραφο, ανέφερε πως πέρα από τους ερασιτέχνες καταδύτες κινδυνεύουν και οι γονείς των αθλητών του Ομίλου οι οποίοι μετατρέπουν την ταράτσα του μνημείου σε εξέδρα υπό το φόβο το κτίσμα να καταρρεύσει.

 

«Είναι ένα μνημείο ετοιμόρροπο που δεν είναι περιφραγμένο. Αν δεν γίνει περίφραξη ώστε να αποκλειστεί η πρόσβαση μπορεί να καταρρεύσει και να έχουμε σοβαρό ατύχημα. Είναι γνωστό ότι όλα τα παιδιά πάνε εκεί και πηδάνε στη θάλασσα. Πριν από μερικές ημέρες, ένα παιδί χτύπησε μόνο στο χέρι του ευτυχώς. Εμείς έχουμε βάλει και κάγκελα χαμηλά αλλά και πάλι ανεβαίνουν και βουτάνε. Πιο πάνω δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί ο χώρος ανήκει στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Μας παραχωρήθηκε για να κάνουμε μαθήματα και τους αγώνες μας. Ανεβαίνουν, όμως, οι παραθεριστές και κάνουν βουτιές. Πέρυσι είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να ανεβαίνουν πάνω στο Υδραγωγείο οι γονείς για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ενώ πρόκειται για ένα ετοιμόρροπο κτίσμα. Όσο είχαμε την εκδήλωση είχαμε τοποθετήσει ταμπέλες που έλεγαν ότι απαγορεύεται η πρόσβαση αλλά από όταν έληξε το παραχωρητήριο μας ο χώρος παραμένει αφύλαχτος» λέει στο protothema.gr ο Πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κυθήρων, κ. Σταύρος Χάρος.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + 13 =