Δέσποινα Παπαδοπούλου

Πολλά ακούστηκαν και διαβάστηκαν για τη χθεσινή(08.08) μεθοδευμένη στάση των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του κ. Χαρχαλάκη και του ίδιου του Δημάρχου, στην πρόσκληση της αντιπολίτευσης για Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το νερό των Κυθήρων.

Το πρώτο σημείο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ, αναφερόμενη κυρίως στο θεσμό του Δημάρχου, είναι το εξής: ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του είναι πρωτοστάτες, είναι επαναστάτες, είναι αυτοί που καταδεικνύουν τα προβλήματα του τόπου ακόμα και στους πολίτες που δεν ενδιαφέρονται και ζητούν τη στήριξή τους, συζητούν και συνεργάζονται με όλους για λύσεις και προτάσεις. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του λένε ΜΠΡΑΒΟ στους πολίτες που ασχολούνται με τον τόπο τους, τους αφυπνίζει και τους ευαισθητοποιεί. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του εμπνέουν σεβασμό. Δυστυχώς, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες αυτού του νησιού βρίσκονται άπειρα μίλια μακριά από αυτό τον οραματισμό! Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες αντιμετωπίζονται με χλευασμό, ειρωνίες, αλαζονεία και κυρίως αποτελούν ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ  στις «κρυφολειτουργίες τους» (τσιριγώτικος δανεισμός). Καταλύουν τις δημοκρατικές διαδικασίες αφού η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου αυτού ήταν καθ’ όλα νόμιμη. Κοινώς, απαξιώνουν όλους, σε όλα τα επίπεδα: τους πολίτες, τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά γενικώς τους Κυθηρίους που τους καλούν σε συνεργασία.

Το δεύτερο σημείο που αξίζει αναφορά, είναι κάποιες σκέψεις για τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Κύθηρα, Αντικύθηρα, καινούρια μέρα»:

Ανήκετε σε μία παράταξη πράγμα το οποίο είναι θεμιτό. Η παράταξη, συχνά πυκνά, δίνει κατευθυντήριες, θεμιτό και αυτό. Μη θεωρήσετε όμως ότι μετά το χθεσινό φιάσκο θα κρυφετείτε πίσω από θιασάρχες για τη μη συμμετοχή σας για ένα τόσο σοβαρό θέμα του νησιού. Έχετε προσωπική ευθύνη για τις κινήσεις σας που είναι ενάντιες σε δημοκρατικές διαδικασίες. Έχετε όνομα, ζείτε ανάμεσά μας και δε θα χαθείτε αύριο στο «πλήθος» του λαού των Κυθήρων. Πώς θα αντικρίσετε τους συμπολίτες σας στα μάτια όταν παίξατε τόσο βρόμικα, αδιαφορώντας για όλους όσους παρευρέθηκαν στο Δημαρχείο ώστε να συζητήσουν μαζί σας; Και δυστυχώς δε μιλάω πια πολιτικά αλλά με όρους δημοκρατίας και στοιχειώδους ανθρωπιάς: όταν συντελείται μια δημοκρατική διαδικασία, ανταποκρίνομαι ακόμα και αν η άποψή μου είναι αντίθετη! Αν και αυτό αποτελεί ξανά οραματισμό, τότε ας με κατατάξετε στους οραματιστές και στους γραφικούς αυτού του τόπου!

Κλείνοντας, να τονίσω ότι και ο Οδυσσέας με ένα όραμα ξεκίνησε από την Τροία: να φτάσει στην Ιθάκη. Του πήρε δέκα χρόνια! Όμως τα κατάφερε! Εμεις διανύουμε ήδη τη δέκατη  χρονιά με τις ίδιες φουρτούνες και το ίδιο σπασμένο καράβι, όμως, το όραμα του πόσο καλύτερο το θέλουμε το Τσιρίγο, είναι εκεί και μας περιμένει. Απλώς θα αργήσει λίγο παραπάνω…

Παπαδοπούλου Δέσποινα

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × five =