Εκτός ελέγχου είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες Δευτέρα (29/7) στην Εύβοια και κατακαίει δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες.

Από την Πολιτική Προστασία εκδόθηκε νέο 112 με το οποίο καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή Κριεζά προς Αλιβέρι. 

Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο κινείται στο τρίγωνο των οικισμών ΠετριέςΚριεζά και Αλώνια του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

Οι αρχές αντιμετωπίζουν την επικίνδυνη κατάσταση με συνεχείς εκκενώσεις. Σήμερα στις 5:30 το πρωί μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού έλαβαν οι κάτοικοι στην Πετριές με εντολή να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίξεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ενώ μάχη με το πύρινο μέτωπο έδωσαν όλη τη νύχτα 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15.17 χθες Δευτέρα (29/7) σε δασική έκταση ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε αγροτοδασική έκταση, κι έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Γι’ αυτό το λόγο, χρειάστηκε να εκδοθούν 5 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

Σημειώνεται ότι Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Εύβοια τραυματίστηκε ελαφρά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα δάχτυλα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υδροφόρο όχημα υπέστη μικρές υλικές φθορές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − eleven =