spyros-michalakakis

Σχόλιο – παρέμβαση κάνει ο συμπατριώτης μας Σπύρος Μιχαλακάκης μετά την απάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά στο θέμα για την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων. Διβάστε παρακάτω.

«Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Καζάκου έφερε (κατά την ταπεινή μου γνώμη εξαιρετική παρέμβαση) το θέμα του Αεροδρομίου ΚΥΘΗΡΩΝ και της ανάγκης επέκτασης και βελτίωσής του.

Θα δείτε το σχετικό απόσπασμα που θα βρείτε συνημμένο. Αξίζει να το παρακολουθήσετε να δείτε την πληρότητα της παρέμβασης.

Νομίζω σαν Τσιριγώτες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κα Καζάκου που ανέδειξε το θέμα.

Όμως:

Α. Ειλικρινά με αιφνιδίασε η αντίδραση από τον Περιφερειάρχη κο Χαρχαλιά που υπαινίσσεται ότι επειδή ο αερολιμένας είναι σε περιοχή Natura, δεν μπορεί να γίνει αεροδρόμιο. Δεν είναι όμως έτσι. Όπως ο ίδιος αναγνωρίζει απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη. Την οποία δεν φαίνεται διατεθειμένος να στηρίξει. Καταφεύγοντας σε σοφίσματα και ζητώντας από την παράταξη της αντιπολίτευσης να του φέρει μελέτη. Όμως ο ρόλος του Περιφερειάρχη είναι να παίρνει την πρωτοβουλία για τα ώριμα αιτήματα των κάτοικων. Και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα που είναι κομβικό για τη ζωή και την ανάπτυξη των Κυθήρων.

Β. Θεωρώ δε απαράδεκτη την παρέμβαση του συμβούλου κου Κατσικάρη που ανακάτεψε θέματα ιδιοτέλειας (!), θεώρησε ότι οι Κυθήριοι δεν θέλουν επέκταση αεροδρομίου και έκανε αναφορές σε τοπικιστικές αντιθέσεις. Και απαράδεκτη αναφορά στο ρολό της ΕΓΧΩΡΙΟΥ.

Αναρωτιέμαι πού τα βρήκε όλα αυτά που είπε.

Δείτε οι Κυθήριοι και κρίνετε.

Με βάση τα όσα γνωρίζω , η σχετική απαιτούμενη μελέτη έχει την δυνατότητα να περιλάβει την επέκταση του αεροδρομίου. Υπαρχουν πολλές περιπτώσεις, διεθνώς, που αυτό συμβαίνει. Υπαρχουν πολλά αεροδρόμια σε χώρους Natura οπου όχι μόνο δεν παρενοχλούνται τα πουλιά αλλά αποτελούν και (με περηφάνεια) αναπτυσσομένους οικοτόπους. Πολλοί θα έχετε δει τα αεροδρόμια της Λάρνακας στην Κύπρο ή το αεροδρόμιο το Μονάχου στην Γερμανία (ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο).

Οι υπεκφυγές είναι απαράδεκτές. Και οι επιπτώσεις τους μπορεί να είναι δραματικές. Χωρίς επέκταση του αεροδρομίου τα Κύθηρα είναι καταδικασμένα.

Όπως θα δείτε στην συνημμένη φωτογραφία, τα Κύθηρα ελάχιστα ωφελούνται από την τεράστια αύξηση της επιβατικής κίνησης. Είμαστε προτελευταίοι σε αύξηση 2021-23 πάνω μονά από το Καστελόριζο. Γιατί το αεροδρόμιο δεν μπορεί ουσιαστικά να δεχτεί σύγχρονα αεροσκάφη Jet.

Κατά τη γνώμη μου ο Δήμος μας πρεπει να πρωτοστατήσει στο να προχωρήσει, και να υποστηριχτεί κατάλληλα αυτή η μελέτη που ζήτησε η ΥΠΑ και βέβαια μετα η χρηματοδότηση της κατασκευής. Και να επισημάνει το λαθεμένο της προσέγγισής του στο Περιφερειακό συμβούλιο. Και να καταδικάσει τις απαράδεκτες αναφορές του Κου Κατσικάρη.

Νίκος Χαρδαλιάς για Αερολιμένα Κυθήρων: Αμφίβολο να αναβαθμιστεί λόγω Natura2000 (video)

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 2 =