«Ανώμαλη προσγείωση» επεφύλαξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στην 3η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, για όσους Τσιριγώτες πολίτες, αλλά και επιχειρηματίες (ειδικότερα του τουριστικού κλάδου) ήλπιζαν ότι η Νέα Περιφερειακή θα επανεκκινούσε την διαδικασία για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης και την γενικότερη αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Ωνάσης». Όμως «άφησε» ένα παράθυρο ανοιχτό «αν υπάρχει τεκμηριωμένη πρόταση».

Στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2024 στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» Μαρία Καζάκου κατέθεσε το θέμα για την μελέτη επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων. Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά επί του θέματος η κ. Καζάκου ρώτησε την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αν σκοπεύει και πότε, να προχωρήσει στη δημοπράτηση της μελέτης επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων.

Ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι «πράγματι είναι ένα έργο σε τέλμα» και επικαλέστηκε το γεγονός ότι το αεροδρόμιο είναι εντός περιοχής Natura2000. Είπε ότι για το θέμα υπάρχει έντονος προβληματισμός για την επίτευξη περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η τύχη όμως της οποία εκτιμά ο ίδιος ότι θα είναι εξαιρετικά αμφίβολη: «απλά θα οριστικοποιήσει ότι δεν μπορεί να γίνει επέκταση του διαδρόμου». Επίσης ανέφερε ότι «προφανώς δεν υπάρχει χρηματοδοτικό εργαλείο για την κατασκευή υποδομών αεροδρομίου». Προσέθεσε δε απευθύνθηκε σε τεχνικούς συμβούλους – φίλους και του είπαν ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση κάτω από οποιουσδήποτε όρους να γίνει δεκτό σε οποιαδήποτε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός Natura2000 να γίνει επέκταση του διαδρόμου». Τέλος κλείνοντας, είπε ότι αν η παράταξη του Αττικού Κύκλου επιμένει να φέρει ολοκληρωμένη πρόταση, τότε θα τη δεχθεί και θα προχωρήσει.

Το λόγο επί του θέματος ζήτησε και πήρε ο κ. Κατσικάρης ο οποίος ανέφερε ότι στα Κύθηρα δεν θέλουν το έργο: «Είστε σίγουροι ότι στα Κύθηρα θέλουνε αυτή την επέκταση; Να μας πουν τι θέλουν. Προς Βορρά ή προς Νότο; Εδώ πέρα βρισκόμαστε σε ένα παραλογισμό». Και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει η Εγχώριος Περιουσία. «Γιατί εμείς να ανακατευτούμε σε αυτό και να μην ανακατευτεί η Εγχώριος να βγάλει τα κάστανα που οι ίδιοι δεν θέλουν να βγάλουν; Δεν τους ενδιαφέρει αυτή η επέκταση πραγματικά. Υπάρχουν και θέματα ιδιοτέλειας. Αν η επέκταση πάει προς τον Νότο μπορεί να τους ενδιαφέρει, αν πάει στο βορρά όχι». Είπε επίσης ότι η Εγχώριος Περιουσία έχει χρήματα πολλά, έχει ιδιοκτησίες, νοικιάζει, κάνει μπίζνες… 

Παρακολουθήστε το βίντεο της συνεδρίασης όπου μπορείτε να δείτε τι ακριβώς αναφέρθηκε από όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − 2 =