Δημοτικό Συμβούλιο

Με αναφορά — καταγγελία περί προσβολής της προσωπικότητας, της τιμής και της
υπόληψης δημότη του Δήμου Κυθήρων, από τον Δήμαρχο Κυθήρων, ενημερώθηκε ο τελευταίος από τον Δικηγόρο Αθηνών Φοίβο Βρέττα. Ο κ. Βρέττας ζητάει από τον κ. Χαρχαλάκη να ανακαλέσει ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές, όπως αναφέρει, τις οποίες έκανε ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2024 και συνέχισε με ανάρτησή του στο Facebook, η οποία δημοσιεύθηκε και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Προκαλεί εντύπωση γιατί στην εξώδικη αναφορά ο Δικηγόρος δεν ονοματίζει τον εντολέα του που έχει προσβληθεί. Όπως εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην ανάρτηση του Δημάρχου, αλλά και την ερώτηση προς αυτόν από τον κ. Μαγουλά, δεν αναφέρεται από κανέναν, ποια είναι η υπόθεση και ποιος είναι ο ενάγων.

Πιο συγκεκριμένα σε εκείνη την συνεδρίαση ο κ. Μαγουλάς είχε ρωτήσει τον Δήμαρχο: «Πριν από λίγο καιρό είχαμε κάποια νομικά μπλεξίματα του δήμου με έναν ιδιώτη. Είχε ασκήσει μία μεγάλη αγωγή και παρακαλώ θα ήθελα να μας ενημερώσετε που βρίσκεται αυτή η αγωγή;». Ο κ. Χαρχαλάκης απάντησε: «Η αγωγή έχει απορριφθεί από το δικαστήριο, έχει γίνει δεκτή δηλαδή η θέση του Δήμου, υπάρχει οριστική απόφαση».

Ο Δήμαρχος σε εκείνη την ανάρτηση κατηγόρησε τότε την αντιπολίτευση γράφοντας: «Ενδιαφέρον είχε το ερώτημα της μείζονος αντιπολίτευσης για το τί έχει γίνει με την περιβόητη αγωγή ιδιώτη κατά του Δήμου, ξέρετε αυτήν που ζήταγε να τον αποζημιώσουμε με 4-5 εκατομμύρια (!!!) και κάποιοι έλεγαν προεκλογικά ότι «θα ρίξουμε το Δήμο στα βράχια» προδικάζοντας – πάλι χαιρέκακα – το αποτέλεσμα υπέρ του ιδιώτη (γεμίσαμε καθηγητές της Νομικής στο Τσιρίγο!). Η αγωγή – ξαναλέω, που θα «έριχνε το Δήμο στα βράχια» – ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ με τεκμηριωμένη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά που δημοσιεύθηκε στις 30-01-2024 (μα καλά, αλήθεια δεν το ξέρανε; ούτε μεταξύ τους δε μιλάνε;). Και έτσι μείναμε χωρίς βράχια… «και τώρα τί θα απογίνουμε χωρίς τα βράχια; Τα βράχια ήταν μια κάποια λύσις…»

Το Kythera.News δημοσιεύει παρακάτω την εξώδικο αναφορά την οποία μπορείτε να διαβάσετε. Οι συντάκτες του όμως ρωτάνε, να μας απαντήσουν δημοσίως, είτε οι κ.κ. Χαρχαλάκης και Μαγουλάς, είτε ο Δικηγόρος του ενάγοντος: Ποια είναι η υπόθεση, ποιος είναι ο ενάγων, ποιος ο εναγόμενος; Σε κάθε περίπτωση μένει στην κοινή γνώμη μια θολή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί. Δημοσιεύομε την αναφορά – καταγγελία και θα επανέλθουμε με ότι νεότερο, και ασφαλώς ευσπρόδεκτες όλες οι πλευρές να μας καταθέσουν περισσότερες πληροφορίες και να μας διαφωτίσουν. 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 − nine =