Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους ρωτούν «εσύ με ποιον είσαι» στην γνωστή αντιπαράθεση του ΔΣ του Τριφυλλείου Ιδρύματος με τον Δήμο Αλίμου. Μια αντιπαράθεση η οποία φαίνεται ότι θα επιλυθεί κάποια στιγμή στα δικαστήρια, όμως ήδη παράγει τοξικότητα, δημιουργεί προβλήματα και θέτει ενώπιόν μας σοβαρά ερωτήματα.
Θέλουμε να είμαστε καλά πληροφορημένοι πριν τοποθετηθούμε για ένα σοβαρό ζήτημα. Ευτυχώς ο εκλεκτός μας συμπατριώτης Γιάννης Κασιμάτης προχώρησε σε μια ενημερωτική «ανάρτηση» σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση του Γηροκομείου Κυθήρων. Περιγράφει με μελανά χρώματα την ρευστότητα του Τριφυλλείου Ιδρύματος (το οποίο λειτουργεί και συντηρεί το Γηροκομείο). Ανησυχητικό είναι το σημείο στο οποίο αναφέρεται στο οικονομικό έλλειμμα ύψους €240.000 στον τελευταίο ισολογισμό(2022).
Όμως άλλο η ρευστότητα, άλλο η ακίνητη περιουσία. Εδώ υπήρξαν σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση από τον Δήμαρχο Αλίμου: Όπως υποστήριξε μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του, το Τριφύλλειο έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, έχει τουλάχιστον 82 ακίνητα στην Ελλάδα και ένα κτίριο στην Αυστραλία. Επομένως, (υποστηρίζει ο δήμαρχος Αλίμου), δεν γίνεται σωστή αξιοποίηση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του Τριφυλλείου…
Η αλήθεια είναι ότι εμείς γνωρίζουμε τα πρόσωπα που ηγούνται σήμερα του Τριφυλλείου, γνωρίζουμε την ηθική τους, γνωρίζουμε τις ικανότητές τους και θεωρούμε ότι προσπαθούν για το καλύτερο σε ότι αφορά την διαχείριση της περιουσίας του. Περιμένουμε όμως αναλυτική απάντηση στις αιχμές του Δημάρχου Αλίμου. Όλοι θέλουμε να ξέρουμε:
-Πόσα από τα ακίνητα αποφέρουν σήμερα έσοδα στο Ίδρυμα;
-Ποια είναι αναλυτικά τα έσοδα;
-Αν δεν ευδοκιμήσει η αξιοποίηση του οικοδομικού τετραγώνου του Αλίμου, υπάρχει κίνδυνος για την οικονομική στήριξη του Γηροκομείου;
-Υπάρχει plan B;
Οι Κυθήριοι πιστεύω ότι, αν χρειαστεί, θα στηρίξουμε όλοι με κάθε τρόπο τη συνέχιση απρόσκοπτης λειτουργίας του Γηροκομείου. Είναι κάτι που δεν είναι διαπραγματεύσιμο.
Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι (εκτός των άλλων) η λειτουργία του Γηροκομείου εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και τονώνει την οικονομία του νησιού. Πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει “βοήθεια στο σπίτι” για τους ανήμπορους (με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης).
Ταυτοχρόνως όμως το ΔΣ του Τριφυλλείου οφείλει να δώσει όλες τις πρέπουσες απαντήσεις σε κάθε κακόβουλη θεωρία. Ειδικά εμείς οι Κυθηρίοι πρέπει να γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια τα οικονομικά του Τριφυλλείου για να μπορούμε να στηρίξουμε με τη σειρά μας τις δράσεις του. Η διαφάνεια είναι απαίτηση των καιρών.
ΥΓ. Καλό θα ήταν στο ορατό μέλλον να γίνει προσπάθεια να μπορούν να εκλέγονται στο ΔΣ του Τριφυλείου Ιδρύματος κάτοικοι που ζουν μόνιμα στα Κύθηρα, αλλά και Κυθήριοι εγνωσμένου κύρους χωρίς αποκλεισμούς…