Στειρώσεις ανδρών στην Αυσταλία, για να σωθεί το περιβάλλον!

Όλο και περισσότεροι άνδρες που έχουν υιοθετήσει τον τρόπο ζωής του βίγκαν κινήματος, επιλέγουν τα τελευταία χρόνια να στειρωθούν οικειοθελώς, ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός και η κατανάλωση.

Την δεύτερη θέση στον κόσμο σε ποσοστό βαζεκτομών -στειρώσεις αντρών-, κατέχει πλέον η Αυστραλία, καθώς ολοένα και πιο πολλοί άντρες βίγκαν επιλέγουν να στειρωθούν, προκειμένου να ανακουφίσουν το περιβάλλον από την υπερκατανάλωση.

Σύμφωνα με τον Δρ Νικ Ντέμεντιουκ -που πραγματοποιεί πάνω από το 10% των συνολικών βαζεκτομών στην Αυστραλία-, υπάρχει μία αύξηση στους άντρες 18-28 ετών και ειδικά στους βίγκαν, που επιλέγουν να στειρωθούν για να «μειωθεί ο πληθυσμός και η κατανάλωση».

«Έχουμε περάσει από το να κάνουμε δύο, τρία ή τέσσερα παιδιά στο ένα ή στο κανένα παιδί και να κάνουμε στείρωση, εξαιτίας των περιβαλλοντικών συνεπειών που πιστεύουν ότι το ανθρώπινο είδος προκαλεί στη φύση» εξηγεί ο Δρ Ντέμεντιουκ, μιλώντας στο ABC Radio.

«Κάποιους ανθρώπους τους απασχολεί πολύ ο υπερπληθυσμός. Κι έτσι περιορίζουν την οικογένειά τους χωρίς να υπάρχει ο νόμος του ενός παιδιού, κάνοντας στείρωση εθελοντικά» λέει ο γιατρός.

«Στην Ευρώπη, στη Γαλλία, στην Ισπανία, η βαζεκτομή ήταν παράνομη. Για την ακρίβεια, στη Γαλλία ήταν παράνομο μέχρι περίπου το 2001, γιατί πίστευαν ότι πρόκειται για ακρωτηριασμό των αντρικών γεννητικών οργάνων» εξηγεί ο γιατρός.

«Όμως καθώς ο καιρός περνάει, η αντιμετώπιση της τεχνικής αλλάζει σιγά-σιγά και σ’ αυτές τις χώρες» αναφέρει ο Δρ Ντέμεντιουκ.

«Σε χώρες όπως αυτές στη Λατινική Αμερική, οι βαζεκτομές αυξάνονται σχεδόν με εκθετικό ρυθμό, ενώ στην Αυστραλία έχουμε μεν αύξηση αλλά σταδιακή […] πολύ πιο αργή απ’ ό,τι στη Λατινική Αμερική» σημειώνει ο γιατρός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Sky News Australia, το ποσοστό των Αυστραλών άνω των 40 ετών που επιλέγει να προχωρήσει σε βαζεκτομή φτάνει στο 25%.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Μια ανοιχτή επιστολή ανησυχίας για τον Δήμαρχο Κυθήρων

Γεια σε όλους. Ετούτη είναι μια ανοιχτή επιστολή, μιας...

Τέλος εποχής για το UNO Shoes στη Χώρα – Κλείνει μετά από 11 χρόνια

Ένας κύκλος έντεκα χρόνων κλείνει στη Χώρα Κυθήρων. Το...

«Μιάσματα» τα παιδιά; Το σκίτσο των «Ελευθέρων Κυθήρων» που ξεγυμνώνει τη διοίκηση Χαρχαλάκη

Η δημόσια αντιπαράθεση που άνοιξε στα Κύθηρα γύρω από...

Ατοπική δερματίτιδα στα παιδιά: Τι μπορεί να προκαλεί τις εξάρσεις και πώς αντιμετωπίζεται;

Μια περίοδο το δέρμα του παιδιού μπορεί να δείχνει...

Βράγχος φωνής: Πότε πρέπει να πάτε σε ΩΡΛ

Μια ίωση, μια βραδιά με δυνατή ομιλία ή ακόμη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img