Αυστραλία: Η χώρα ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ατμίσματος

Το υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ατμίσματος, κατηγορώντας τη βιομηχανία καπνού ότι θέλει να κάνει τους εφήβους της την επόμενη «γενιά που θα είναι εθισμένη στη νικοτίνη».

Η μεταρρύθμιση αυτή, η οποία παρουσιάστηκε ως η σημαντικότερη που έχει αναλάβει η Αυστραλία κατά του καπνίσματος εδώ και μία δεκαετία, προβλέπει την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης, την αναστολή των εισαγωγών ηλεκτρονικών τσιγάρων χωρίς ιατρική συνταγή και τον περιορισμό της νικοτίνης που περιέχουν. Στόχος είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να χρησιμοποιούνται μόνο για να βοηθούν τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα.

Βάσει των νέων κανονισμών τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία και θα πρέπει να έχουν «φαρμακευτικού τύπου» πακέτο.

Η Αυστραλία διεξάγει εδώ και καιρό μια εθελοντική πολιτική εξάλειψης του καπνίσματος και το 2012 έγινε η πρώτη χώρα που επέβαλε το «ουδέτερο» πακέτο τσιγάρων, μια πρακτική που υιοθέτησαν στη συνέχεια αρκετές χώρες.

Εξαιτίας της υψηλής φορολογίας στις πωλήσεις καπνού το πακέτο των 25 τσιγάρων στην Αυστραλία κοστίζει περίπου 50 δολάρια (περίπου 30 ευρώ).

Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Μαρκ Μπάτλερ ανακοίνωσε εξάλλου αύξηση της φορολογίας στις πωλήσεις καπνού κατά 5% τα επόμενα τρία χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια η Καμπέρα δυσκολεύεται να περιορίσει την έκρηξη στη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, κυρίως από τους νέους.

«Το άτμισμα έχει αναχθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα συμπεριφοράς στα λύκεια και εξαπλώνεται στα δημοτικά σχολεία», κατήγγειλε ο Μπάτλερ.

«Όπως με τον καπνό, οι μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες της βιομηχανίας πήραν ένα άλλο εθιστικό προϊόν, το τοποθέτησαν σε ελκυστικό πακέτο και του πρόσθεσαν αρώματα ώστε να δημιουργήσουν μια νέα γενιά εθισμένη στη νικοτίνη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό ινστιτούτο υγείας και ευημερίας, η χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά καπνιστών παγκοσμίως, όμως ο αριθμός των νέων κάτω των 25 ετών που αρχίζουν να καπνίζουν έχει αυξηθεί.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Περί της αύξησης του Κατώτατου Μισθού

Μεγάλη επικοινωνιακή καταιγίδα για την μεικτή αύξηση του 4,5%...

Εργαστήριο site-specific performance & artist residency στη λίμνη Καϊάφα

Ένα ξεχωριστό τετραήμερο εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας και πρακτικής, με...
00:00:00

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Με ομιλίες Παπανδρέου και Βενιζέλου η 2η μέρα – Το πρόγραμμα εργασιών

Στη δεύτερη μέρα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ,...

Ιερα Μητρόπολη Κυθήρων: Σύναξη της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων

Τό Σάββατον 28 Μαρτίου 2026 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο...

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ξεκινά σήμερα με ομιλία Ανδρουλάκη

Ανοίγει η αυλαία σήμερα στο 4ο τακτικό συνέδριο του...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img