Τον καθορισμό των εξόδων παράστασης του προέδρου και του αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων εισηγείται ο Δήμαρχος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, που θα γίνει την 28 Δεκεμβρίου 2022. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί στον καθορισμό των εξόδων παράστασης σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία ως ακολούθως:
1. Ποσό 500,00€ μηνιαίως ως έξοδα παράστασης Προέδρου, ητοι του κ. Καλλίγερου Δημητρίου του Ιωάνου.
2. Ποσό 200,00€ μηνιαίως ως έξοδα παράστασης Αντιπροέδρου, ήτοι του κ. Λουράντου Ευάγγελου του Δημητρίου.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος επιλέγει το ανώτερο ποσό που προβλέπεται βάσει της νομοθεσίας και του οικονομικού απολογισμού του προηγούμενου έτους 2022 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων που υπερβαίνει ήδη τα €300.000.

Από τα στοιχεία αλλά και την βούληση της Δημοτικής Αρχής διαπιστώνεται ότι λεφτά υπάρχουν για αποζημιώσεις και αυξήσεις. Καλά κάνει ο Δήμος. Οι άνθρωποι εφόσον αφιερώνουν χρόνο στα πολιτικά καθήκοντα, θα πρέπει και να αποζημιώνονται. Ειδικά όταν τους αποσπάται πολύτιμος χρόνος από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Όμως, για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του Λιμενικού Ταμείου, καθώς και στην αύξηση των εσόδων θα κάνουμε μία πρόταση, που είναι αναγκαία και πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη από τους διοικούντες. Να προσληφθεί ένας εποχικός εργαζόμενος ο οποίος θα αξιοποιηθεί στην υπηρεσία καταβολής τελών και αστυνόμευσης ελλιμενισμού των σκαφών αναψυχής στο λιμάνι του Καψαλίου.

Κάθε καλοκαίρι, για περίπου 90 ημέρες το Καψάλι φιλοξενεί μεγάλα σκάφη, αλλά δυστυχώς δεν εισπράττει τέλη ελλιμενισμού, όπως γίνεται σε κάθε μαρίνα και λιμάνι, καθώς δεν υπάρχει υπάλληλος γι’ αυτόν τον σκοπό. Έτσι χάνονται, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις πάνω από €100.000 σε ετήσια βάση, χρήματα που θα μπορούσαν να επενδυθούν στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και να δημιουργήσουν περεταίρω οικονομική δραστηριότητα και προστιθέμενη αξία. Η είσπραξη τελών από τα σκάφη των εύπορων επισκεπτών μας θα μπορούσε να πιάσει τόπο, καθώς με την αναβάθμιση του λιμανιού, το όφελος θα περνούσε και στην τοπική κοινωνία.

Ελπίζουμε να εισακουστεί η πρότασή μας, να μελετηθεί και να βοηθήσει στην αναπτυξιακή κατεύθυνση του Καψαλίου. Αργότερα, μπορεί να αξιοποιηθεί και στα λιμάνια Αυλέμονα, Διακοφτίου, Αγίας Πελαγίας και να προβλεφθούν θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν ανθρώπους στο νησί μας.

Είχαμε ήδη από τον περασμένο Αύγουστο επισημάνει ζητήματα του Λιμενικού Ταμείου με άρθρο μας σχετικά με τον ελλιμενισμό στο Καψάλι.

Παρακάτω επισυνάπτουμε το 1ο θέμα εισήγησης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τον τελευταίο προϋπολογισμό για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Kythera.News

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 − one =