Συναγερμός: Η Τουρκία προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Επτασφράγιστο μυστικό

Μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση του πυραύλου από ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη-λιμάνι Ρίζε περίπου στις 7 π.μ. τοπική ώρα, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να σχολιάζουν. Το βλήμα πέταξε 561 χιλιόμετρα (350 μίλια) και έπεσε στα ανοικτά των ακτών του λιμανιού της Σινόπης, είπαν.

Το μυστικό σχέδιο πυραύλων με την ονομασία Tayfun, στα τουρκικά, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, είπαν οι άνθρωποι χωρίς να διευκρινίσουν. Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία εποπτεύει την ανάπτυξη όπλων τοπικής κατασκευής, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.

Η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, έναν κορυφαίο εχθρό του ΝΑΤΟ, το 2019, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία και της απαγόρευσαν να εργάζεται και να παραλαμβάνει τα αεροσκάφη stealth F-35 της Lockheed Martin σε απάντηση.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σχετικά με την επαναλειτουργία του Γηπέδου Λειβαδίου και τον περιβάλλοντα χώρο

Στην προσπάθειά μας να επαναλειτουργήσουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά...

Αποκάλυψη «σημαντικών» εγγράφων για τα… UFO προαναγγέλλει ο Τραμπ

«Βρήκαμε πολλά, πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα, οφείλω να πω, και...

Όλοι Μαζί: Τι εγκαθίσταται δίπλα στα σπίτια μας; Ερωτήματα για τα αντλιοστάσια

Στο μικροσκόπιο της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί, Κύθηρα -...

Δέκα χρόνια κλείνει το Hania.News του «δικού μας» Γιώργου Γεωργακάκη

Η σημερινή ημέρα (18 Απριλίου 2026) αποτελεί ένα σπουδαίο...

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοϊα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο διαγωνισμός για τις τετραετείς...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img