Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ψεύδεται ο κ. Οικονόμου για τις αγροτικές επιδοτήσεις του κ. Μητσοτάκη»

Δελτίο Τύπου, με το οποίο απαντάει στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου για την αγροτική επιδότηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέδωσε η βουλευτής Καστοριάς και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Σε αυτό, αναφέρει:

«Ψεύδεται ο κ. Οικονόμου όταν δηλώνει σχετικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις που παίρνει ο κ. Μητσοτάκης πως: «Δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση από αυτά τα δικαιώματα».

Αν και ο κ. Οικονόμου διατέλεσε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μάλλον δεν έμαθε ακόμη πως για να επιδοτηθεί κάποιος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να αιτηθεί ο ίδιος στο ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των ιστορικών δικαιωμάτων. Θα του συνιστούσα να μην εκτίθεται άλλο και να μην κάνει μαθήματα στον κ. Ηλιόπουλο, ο οποίος γνωρίζει και τα ιστορικά δικαιώματα και την ιστορία των πολιτικών τζακιών της χώρας.

Προφανώς και δεν υπάρχει διαδικασία υποχρέωσης δήλωσης ΟΣΔΕ. Ο Πρωθυπουργός κληρονόμησε τα ιστορικά δικαιώματα που ενεργοποιεί ανελλιπώς 10 χρόνια, όπως αποκαλύπτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να παίρνει επιδοτήσεις.

Ο βαθύπλουτος Πρωθυπουργός, αν σεβόταν τον ιδρώτα των αγροτών, θα μπορούσε να μην κάνει αίτηση ΟΣΔΕ για να παίρνει αγροτικές επιδοτήσεις. Αυτό, αυτόματα μετά από δύο χρόνια, χωρίς αντίστοιχη αίτηση, θα επέστρεφε τα ιστορικά του δικαιώματα στο Εθνικό Απόθεμα και θα μπορούσαν να κατανεμηθούν σε κάποιον κατά κύριο επάγγελμα νέο αγρότη.

Όμως, ο κ. Μητσοτάκης των 36 ακινήτων έχει μάθει να σιτίζεται από το Ελληνικό δημόσιο, συνεχίζοντας το “κληρονομικό δικαίωμα” της οικογενείας τα τελευταία 100 χρόνια.»

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σήμα κινδύνου από την ΕΛΣΤΑΤ: Νέα βουτιά 4,2% στις γεννήσεις το 2025

Σε ελεύθερη πτώση συνεχίζει να βρίσκεται ο δείκτης των...

Η Ψηφιακή Ελλάς των θαυμάτων! Πώς να τρως μαρούλι Άργους στη Σπάρτη

Ζούμε σε μια χώρα ευλογημένη. Μια χώρα όπου η...

Ιστορική Ταπείνωση…

ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τη συμφωνία...

Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυθήρων «Τριφύλλειο»: 925 πολίτες εξετάστηκαν από τους «Γιατρούς του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ»

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Γραφείο Διοικητή του Γενικού...

Small Farm to Market II: Μία διαδρομή γνώσης, συνεργασίας και βιώσιμης ανάπτυξης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Small Farm to Market...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img