kakokairia-kythira
Φωτογραφία Σταματίνα Ταμβάκη

Μικροζημιές αναφέρθηκαν στα Κύθηρα το πρωί της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου, από την συνεχιζόμενη κακοκαιρία, η οποία χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους, εξαιτίας των οποίων έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου, με τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά να υφίστανται τροποποιήσεις.

Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε Ποταμό και Μυλοπόταμο

kakokairia-kythira
Φωτογραφία Adelin FM

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε 3 περιπτώσεις, για κοπή κορμών δέντρων που είχαν καταπέσει λόγω των θυελλωδών ανέμων. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε στην είσοδο του Ποταμού και οι άλλες δύο στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές, με την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, μεταβαίνοντας σε διάφορα μέρη του νησιού προς επόπτευση.

Σε Χώρα και Καψάλι το επίκεντρο, απορριμματοφόρο σε λάκκο στον Πίσω Γυαλό

aporrimmatoforo-piso-gyalos
Φωτογραφία Δημήτρης Μπαλτζής

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, κ. Γιώργο Κομηνό, τα καιρικά φαινόμενα σημείωσαν έξαρση στην περιοχή Χώρας-Καψαλίου, με απορριμματοφόρο του Δήμου να ακινητοποιείται σε μέρος του τσιμεντένιου οδοστρώματος που υποχώρησε στον Πίσω Γυαλό λόγω διάβρωσης του εδάφους. Το όχημα, εν τέλει και ύστερα από την επέμβαση της Πυροσβεστικής, απεγκλωβίστηκε, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σκασμένο πίσω λάστιχο.

Βίντεο, Δημήτρης Μπαλτζής

Βίντεο, Δημήτρης Μπαλτζής

Πρόσκαιρη βελτίωση και νέα επιδείνωση από την Παρασκευή

Ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται στο νησί για το διήμερο της Τετάρτης-Πέμπτης, αλλά από την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, περιμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού, κύρια χαρακτηριστικά του οποίου θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι, έντασης έως 8 μποφόρ, οι βροχές και οι καταιγίδες, φαινόμενα που θα μας απασχολήσουν και το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × five =