Η Λινού αδειάζει την κυβέρνηση – «Θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους αν έπαιρνε μέτρα στα ΜΜΜ»

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς η μεγαλύτερη διασπορά τόνισε η Αθηνά Λινού και παρέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία που εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της Αθηνάς Λινού σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας, καθώς η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ τόνισε ότι η χώρα θα γλίτωνε 3.000 θανάτους αν υπήρχαν επαρκή μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μιλώντας στον Real Fm και ερωτηθείσα τί θα έκανε αν ήταν υπουργός Υγείας, η Αθηνά Λινού ήταν αποκαλυπτική:

«Θα προσπαθούσα να πείσω την κυβέρνηση ότι αν πάρουμε μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους με τη μείωση της μετάδοσης.

Εκεί γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά», σημείωσε η Αθηνά Λινού και συμπλήρωσε:

«Περισσότερα δρομολόγια και τεχνική βελτίωση των λεωφορείων ώστε να έχουν παράθυρα και να είναι συνεχώς ανοιχτά».

Η Αθηνά Λινού τόνισε ότι το κόστος ανά θάνατο μεταφράζεται σε 300.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 1 δισ. ευρώ, καθώς για κάθε άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή χάνονται χρόνια εργασίας, ξοδεύονται χρήματα σε εντατική, για υποστήριξη και αποκατάσταση της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Νοέμβριο του 2020 παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, είχε αναφέρει ότι το ποσοστό της διασποράς του κορονοϊού στα ΜΜΜ είναι, μόλις, 1,2%.

Παράλληλα, η καθηγήτρια χαρακτήρισε τρομακτική την κατάσταση του κορονοϊού στη χώρα μας γιατί δεν βλέπουμε τάση μείωσης της θετικότητας η οποία παραμένει υψηλή.

«Είναι αυξημένη η μεταδοτικότητα. Είναι σταθερά πολύ υψηλότερη από το 1 που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να μπούμε σε εκθετική αύξησης και να χάσουμε εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης», προειδοποίησε.

Η κυρία Λινού, περιέγραψε μεταξύ άλλων, με ποιο τρόπο θα γλίτωναν τη ζωή τους 3.000 ασθενείς Covid, αναλύοντας τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει η χώρα μας να ακολουθήσει στα ΜΜΜ, με αύξηση δρομολογίων και τεχνητά παράθυρα.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σχετικά με την επαναλειτουργία του Γηπέδου Λειβαδίου και τον περιβάλλοντα χώρο

Στην προσπάθειά μας να επαναλειτουργήσουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά...

Αποκάλυψη «σημαντικών» εγγράφων για τα… UFO προαναγγέλλει ο Τραμπ

«Βρήκαμε πολλά, πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα, οφείλω να πω, και...

Όλοι Μαζί: Τι εγκαθίσταται δίπλα στα σπίτια μας; Ερωτήματα για τα αντλιοστάσια

Στο μικροσκόπιο της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί, Κύθηρα -...

Δέκα χρόνια κλείνει το Hania.News του «δικού μας» Γιώργου Γεωργακάκη

Η σημερινή ημέρα (18 Απριλίου 2026) αποτελεί ένα σπουδαίο...

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοϊα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο διαγωνισμός για τις τετραετείς...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img