Michalis Megalokonomos
Ο Μιχάλης Μεγαλοκονόμος, πέμπτος από αριστερά με το κόρνο στην αγκαλιά. (φωτογραφία: Μάνος Τριφύλλης)

Έφυγε από τη ζωή στις 14 Αυγούστου ο Μιχάλης Μεγαλοκονόμος του Σταύρου, κάτοικος Ποταμού. Ο συμπατριώτης μας αποτελούσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων. Είχε κλίση στη μουσική από μικρός, μαθήτευσε κοντά στο μεγάλο δάσκαλο τον Δημήτρη Νοταρά που τον είχε διδάξει ακορντεόν. Όταν η μητέρα του του αγόρασε δώρο ένα ακορντεόν, αντικρίζοντάς το η χαρά του ήταν απερίγραπτη. Τη δεκαετία του 70 συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σύνολα στα πολιτιστικά γεγονότα και τις γιορτές του νησιού.

Αρχικά ο Μιχάλης Μεγαλοκονόμος εργαζόταν μαζί με τον πατέρα του στο ελαιοτριβείο που είχαν στον Ποταμό, κοντά στο Παλαιό Νοσοκομείο. Αργότερα, μετά τη συνταξιοδότηση του πατέρα του και το κλείσιμο του ελαιοτριβείου, μετοίκησε στην Αθήνα όπου εργάστηκε στην εταιρεία Colgate. Μετά τη συνταξιοδότησή του επέστρεψε στα Κύθηρα με τη συζυγό του όπου διέμεινε στον Ποταμό για το υπόλοιπο της ζωής του.

Εκτός από την αγάπη του για τη μουσική, έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για τη γεωγραφία και τον αθλητισμό. Υπήρξε αγνός φίλαθλος του αγαπημένου του Θρύλου. Τις Κυριακές έψελνε στο ναό της Παναγίας Ιλαριωτίσσης.

Τα τελευταία χρόνια είχε τιμηθεί από την Φιλαρμονική.

Συλλυπητήρια στους συγγενείς του. Αιωνία του η μνήμη.

michalis-stavrou-megalokonomos4
(Φωτογραφία: Εβίτα Σοφίου)
Michalis Megalokonomos
Ο Μιχάλης Μεγαλοκονόμος, δεξιά. (Φωτογραφία: Κοσμάς Μεγαλοκονόμος)

Michalis Megalokonomos

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight + 3 =