Παρ, 05 Δεκ 2025
14.5 C
Cythera

Χρηματοδοτήθηκε η ανάπλαση της Πλατείας Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου

Με δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε, ο Δήμος Κυθήρων ενημερώνει για την έγκριση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση της πλατείας Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου, έργο που θα αναβαθμίσει ποιοτικά την ζωή των κατοίκων του χωριού αλλά και των επισκεπτών.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

«Ακόμα μία δέσμευση της Δημοτικής Αρχής γίνεται πράξη μετά την έγκριση χρηματοδότησης της πράξης «Αναβάθμιση Πλατείας Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου Κυθήρων και Προμήθεια Αστικού Εξοπλισμού» από το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ (Γ΄ Πρόσκληση 2018 – Μικροί Δήμοι) με συνολικό ποσό χρηματοδότησης 142.380,00€.

Η πρόταση, που είχε υποβληθεί από το Δήμο μας στις αρχές του 2019, περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης και αναβάθμισης της κεντρικής πλατείας του οικισμού Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου, σύμφωνα με προϋπάρχουσα αρχιτεκτονική μελέτη. Το έργο θα συμβάλει ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών των Κυθήρων, στην αισθητική αναβάθμιση στα σημεία παρέμβασης, στην μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και στην προστασία της δημόσιας υγιεινής.

Η πρόταση περιλαμβάνει και την προμήθεια και τοποθέτηση ενός (1) υπόγειου συστήματος βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων & ανακύκλωσης κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης.

Η νέα αυτή χρηματοδότηση είναι η 4η συνολικά και η 3η μέσα στο 2021 που λαμβάνει ο Δήμος Κυθήρων από το Πράσινο Ταμείο! Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 167.099,20€ για την «Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Οικισμού Ποταμού Αντικυθήρων και συνοδευτικές εργασίες», ενώ από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτείται η Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων με 29.760,00€ και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με 25.000,00€ το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί. Συνολικά, λοιπόν, το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί για το Δήμο μας έργα και δράσεις ύψους 364.239,20€.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτικής για την αναβάθμιση και ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής, αφού όπως είναι γνωστό έχει ήδη ενταχθεί στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής το έργο «Αναστήλωση, συντήρηση και ανάδειξη Σχολείου Αγγλοκρατίας Κυθήρων στην Κάτω Χώρα Μυλοποτάμου» με συνολικό προϋπολογισμό 225.000,00€.»

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img