Παρ, 05 Δεκ 2025
13.5 C
Cythera

Τα Αιολικά της Κριθίνας Βοιών σε δημόσια διαβούλευση

Μετά την διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου και την αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου της Πελοποννήσου δρομολογούνται οι πρώτες άδειες εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών σταθμών στα βουνά του Κάβο Μαλέα.

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 28 Μαϊου καλεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) αιολικού πάρκου που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στο όρος Κριθίνα, στη χερσόνησο του Μαλέα, στα διοικητικά όρια του Αγίου Νικολάου Βοιών συμφερόντων της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε που έχει λάβει 2 άδειες παραγωγής και στα Κύθηρα.

Το αιολικό δυναμικό στην περιοχή είναι πολύ καλό, άλλωστε η χερσόνησος του Καβο Μαλέα αποτελεί και περιοχή αιολικής προτεραιότητας (ΠΑΠ), με αποτέλεσμα μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι να θέλουν να επωφεληθούν οικονομικά.

Σημειώνεται ότι η περιοχή ορίζεται ως απολύτου προστασίας στον υπό έγκριση (άγνωστο πότε θα εγκριθεί…) Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ) Βοιών, ενώ προτείνεται ως Περιβαλλοντικό Περιφερειακό Πάρκο και Τοπίο Διεθνούς Αξίας.

Αυτονόητη η παρέμβαση στη δημόσια διαβούλευση κατοίκων, συλλόγων, φορέων της περιοχής, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας.

Μπείτε στη διαβούλευση για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα δύο πρώτα αιολικά του «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» από τις 250 Α/Γ που αδειοδοτούνται στον Καβομαλιά:

ΘΕΣΗ «ΚΡΙΘΙΝΑ» (διαβούλευση μέχρι 28/05/2021)
https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3371

ΘΕΣΗ «ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ» (διαβούλευση μέχρι 08/06/2021)
https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3376

Κάβος Μαλέας

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img