Κώστας Παπαζάχος στο ΟΡΕΝ: Για τρεις μήνες θα γίνονται μετασεισμοί

O σημερινός σεισμός στη Θεσσαλία είναι «ισχυρότερος από ό,τι νομίζαμε αρχικά», δήλωσε μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος, εξηγώντας πως «με τα τελικά μεγέθη είναι της τάξης των 6,3 Ρίχτερ».

«Ο σεισμός ήταν ισχυρότερος από ό, τι νομίζαμε αρχικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαζάχος επισημαίνοντας ότι «προέρχεται από ένα ρήγμα, που είναι πολύ καλά μελετημένο από παλιά».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να εκδηλωθεί ακόμη μεγαλύτερος σεισμός, ο κ. Παπαζάχος εκτίμησε ότι «έχει πρακτικά εξαντλήσει το δυναμικό του συγκεκριμένου ρήγματος και μας δημιουργεί σχεδόν τη βεβαιότητα ότι είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει ισχυρός σεισμός». Σε ό,τι αφορά τη μετασεισμική ακολουθία ο κ. Παπαζάχος εκτίμησε ότι θα εξελίσσεται τους επόμενους τρεις μήνες.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Έφυγε από τη ζωή ο Ευάγγελος Π. Κορωναίος, ιδρυτής της SYNERGY

Φτωχότερη είναι η κυθηραϊκή κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος...

AQUA JEWEL: Νέα ώρας αναχώρησης από Γύθειο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τετάρτη 3/6, λόγω...

Ουκρανικά drones έπληξαν την Αγία Πετρούπολη όπου σήμερα ξεκινά το διεθνές οικονομικό φόρουμ

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έπληξαν ενεργειακούς και στρατιωτικούς...

Πέθανε ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος

Μπορεί να μπήκε στον χώρο του θεάματος σε σχετικά...

Χωρίς νερό τα Τραβασαριάνικα: Έντονη διαμαρτυρία από τα «Ελεύθερα Κύθηρα»

Τη μετωπική σύγκρουση με τη Δημοτική Αρχή του κ....
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img