Τετ, 18 Φεβ 2026
11.9 C
Cythera

Τούρκος πολιτικός αναλυτής: «Ο Ερντογάν δοκιμάζει τις αντοχές Ευρώπης και Αμερικής»

«Ο Ερντογάν προκαλεί για να δοκιμάσει τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης λίγες εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής», εκτιμά μιλώντας στο OPEN ο Tούρκος πολιτικός αναλυτής Eργκιούν Μπαμπαχάν, που δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον ρόλο της Γερμανίας σ’ αυτή τη συγκυρία, αλλά και στην πολιτική Μπάιντεν έναντι της Άγκυρας.

«Έχει τις πλάτες των Γερμανών υπουργών και πιστεύει ότι μπορεί να ανεβάζει τις εντάσεις στο Αιγαίο πριν την σύνοδο της Ε.Ε. τον Μάρτιο, δεν το παρακάνει όμως, για να μην έρθει αντιμέτωπος με κυρώσεις. Παίζει το παιχνίδι του για να δει τις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών κρατών», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Και επισημαίνει: «Γνωρίζει την αδυναμία ενότητας και την διαίρεση της Ε.Ε και γι’ αυτό θα το συνεχίσει. Από τη μια πλευρά θα λέει είμαι υπέρ της ειρηνικής λύσης και από την άλλη θα στέλνει πλοία ερευνών και στρατιωτικά πλοία στο Αιγαίο και στις θεωρητικά αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου. Επίσης  θέλει να δει την αντίδραση της διοίκησης Μπάιντεν».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img