Γαλλία: Ένοχος για διαφθορά ο Σαρκοζί – Καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση

Ένοχο για το αδίκημα της διαφθοράς έκρινε γαλλικό δικαστήριο τον Νικολά Σαρκοζί, για τον οποίο οι περιπέτειες με την Δικαιοσύνη συνεχίζονται.

Ένοχο για διαφθορά έκρινε δικαστήριο του Παρισιού τον τέως πρόεδρο της χώρας, Νικολά Σαρκοζί το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σαρκοζί προσφέρθηκε να ασκήσει επιρροή προκειμένου να βοηθήσει στην ανέλιξη Δικαστικού, με αντάλαγμα πληροφορίες για την υπόθεση Μπετανκούρ.

Όπως μεταφέρει η δημοσιογράφος Θωμαΐς Παπαϊωάννου, η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση συνοδεύεται από ποινή τριετούς φυλάκισης με τα δύο έτη σε αναστολή. Ο Σαρκοζί δεν θα εκτίσει χρόνο στην φυλακή, με το δικαστήριο να αποφασίζει στην συνέχεια, πώς θα εκτίσει την ποινή του.

Όμως ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Γαλλίας, αναμένεται να ασκήσει έφεση. “Ο Σαρκοζί χρησιμοποίησε το στάτους του, ως πρώην προέδρος”, τόνισε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Κριστίν Μέε, σύμφωνα με το Bloomberg, προσθέτοντας ότι το αδίκημα του Σαρκοζί ήταν ιδιαιτέρως σοβαρό.

Η καταδίκη του Σαρκοζί, έρχεται δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει νέα δίκη σε βάρος του για τα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σήμα κινδύνου από την ΕΛΣΤΑΤ: Νέα βουτιά 4,2% στις γεννήσεις το 2025

Σε ελεύθερη πτώση συνεχίζει να βρίσκεται ο δείκτης των...

Η Ψηφιακή Ελλάς των θαυμάτων! Πώς να τρως μαρούλι Άργους στη Σπάρτη

Ζούμε σε μια χώρα ευλογημένη. Μια χώρα όπου η...

Ιστορική Ταπείνωση…

ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τη συμφωνία...

Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυθήρων «Τριφύλλειο»: 925 πολίτες εξετάστηκαν από τους «Γιατρούς του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ»

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Γραφείο Διοικητή του Γενικού...

Small Farm to Market II: Μία διαδρομή γνώσης, συνεργασίας και βιώσιμης ανάπτυξης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Small Farm to Market...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img