nea dimokratia

Χρέη 354 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε στις 28.5.21 το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον Ισολογισμό του 2020 (31.12.2020), αυξάνοντάς τα κατά 33 εκατομμύρια σε ένα χρόνο! Τα δε χρέη της προς τις Τράπεζες ανέρχονται στα 343 εκατομμύρια ευρώ!

Όταν ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ ο Μητσοτάκης, παρουσίασε το σχέδιο για την οικονομική εξυγίανση του Κόμματος, δηλώνοντας:
«Εμείς βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας, τη Νέα Δημοκρατία και με αυτόν τον τρόπο στέλνουμε ένα μήνυμα στην Ελληνική κοινωνία ότι μπορούμε να βάλουμε και σε τάξη και τη χώρα…»

«Έχουμε την πρώτη υποχρέωση να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά του κόμματος μας, αλλά και τη δεύτερη σημαντική υποχρέωση να μην επιβαρύνουμε πρόσθετα τον Έλληνα φορολογούμενο, να εξυπηρετούμε πλήρως τα χρέη μας…»

Από τα στοιχεία (ισολογισμοί της ΝΔ https://nd.gr/diaygeia ) αποκαλύπτεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τη ΝΔ, αρχές του 2016, με συνολικά χρέη 212 εκατομμύρια και με το περίφημο σχέδιο εξυγίανσης τα έφτασε, τέλος του 2020, στα 354 εκατομμύρια.
Δηλαδή τα αύξησε κατά 67%!

«Ο αδιανόητα ανόητος κι αμετανόητος
αυτονόητα ατιμώρητος, μα ακριβοθώρητος
αφόρητα απτόητος και ανιστόρητος
ο δανεικός κι αγύριστος κι ανυποχώρητος»

Τραγική ειρωνεία, αυτή τη στιγμή η έναρξη του Πτωχευτικού Κώδικα και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμα και της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων θυμάτων της κρίσης…

Σωτήρης Μερκούρης

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 + 6 =